USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Біля Луцька – масштабна міжнародна велогонка

22 Вересня 2018 13:13
Більше ста спортсменів із різних куточків України та закордону прибули до Луцька, аби взяти участь у велосипедній гонці на шосе серед ветеранів і широких верст населення.

Урочисте відкриття дійства відбулося 22 вересня біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки. Змагання, своєю чергою, триватимуть протягом двох днів у селі Звірів на шосе Н-22.

Директорка комунального закладу «Спорт для всіх» Наталія Назарук розповіла, що велогонка в Луцьку проходила й у минулі роки під назвою «Велотур Волині».

«Вона присвячувалася ветеранам велоспорту, тим видатним спортсменам, яких із нами вже немає. Це, зокрема, працівник комунального закладу «Спорт для всіх» Олег Хлопіцький. Вони розвивали велоспорт не тільки в Луцьку, а й у всій Україні. Зараз уже їхні учні продовжують цю справу», – зазначила Наталія Назарук.
Вона акцентувала, що цьогоріч до участі в змаганнях вперше було запрошено спортсменів із закордону, зокрема з Любліна, Грубешова (Польща) та Вітебська (Білорусь).

«У велогонці змагаються спортсмени різних вікових категорій. Є вихованці заслуженого тренера України Віктора Ковальова, які починають старт першими. Вони показують свій молодечий запал та готовність досягати вершин так, як Яна Беломоіна, котра є чемпіонкою Європи з маунтинбайку. Далі в нас ідуть категорії 30–39, 40–49, 50–59, 60+ і 70+. Наприклад, у нас є учасник, якому 76 років, і він, незважаючи на свій вік, дуже активно проводить дозвілля, займається велоспортом і їздить на різного виду змагання. Тож ми тішимося тому, що місто Луцьк має можливість за підтримки міської ради проводити такі заходи і популяризувати велоспорт на міжнародному рівні», – наголосила Наталія Назарук

Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексій Веремійчик відзначив, що втішений тим, що змагання з велоспорту вже стали традиційними для Луцька.

«Такі змагання щороку стають цікавішими, популярнішими та все більша кількість учасників долучається до них. Приємно, що ми можемо розпочати змагання в центральній частині нашого міста, аби продемонструвати, що велоспорт – це своєрідний рух як серед ветеранів, так і серед дітей та молоді», – сказав Олексій Веремійчик.
Організували велогонку КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Волинська обласна федерація ветеранів велоспорту «Авангард-Волинь» за підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Після завершення змагань переможців нагородять дипломами, медалями, кубками та призами від організаторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцьк Показати IP 22 Вересня 2018 17:49
Маштабна?) По фото не сказав би!)
Олександр Показати IP 22 Вересня 2018 21:12
Один спортсмен у формі російских кольорів з написами газпром і ростехнологии !!! Для чего нам такі спортсмени???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus