USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Білорусь за рік продала в Україну у 800 разів більше вугілля, хоча його там не добувають

21 Лютого 2019 23:10
У 2018 році Білорусь експортувала в Україну кам'яного вугілля на 50,36 мільйона доларів, що у 798 разів більше, ніж у 2017 році. Обсяги експорту антрациту з Білорусі до України за рік зросли у 307 разів та склали 8,82 мільйона доларів, передає Громадське.

Відповідні дані містяться в офіційному звіті Державної служби статистики Білорусі. При цьому у даних українського Держстату імпорт вугілля з Білорусі не відображено взагалі.

Зазначається, що покладів вугілля у Білорусі мало, і представлені вони в основному бурим вугіллям. Антрациту в Білорусі немає взагалі. Відтак, єдиним джерелом цього вугілля могла стати лише його купівля в інших країнах.

За даними журналістів «Радыё Свабода», вугілля до Білорусі могло потрапити з шахт на тимчасово окупованому Донбасі. Зокрема, таким чином це вугілля купує компанія «ДТЕК» Ріната Ахметова та державна компанія Центренерго, яку планували приватизувати наприкінці 2018 року.

Журналісти зазначають, що новим способом постачання вугілля з окупованого Донбасу державна компанія зацікавилась після того, як у 2016 році потрапила у скандал через купівлю вугілля у бойовиків.

У компанії Ахметова журналістам повідомили, що вугілля з Білорусі не купують.

Окрім України, найбільше Білорусь продавала кам’яного вугілля у країни СНД та до Литви. Антрацит Білорусь найбільше продавала до СНД та країн ЄС, зокрема до Польщі.

Раніше голова «ДТЕК» Ахметова повідомляв, що бойовики продали близько 2 мільйонів тоннвугілля до країн ЄС через Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Білорусь бреше Показати IP 22 Лютого 2019 02:52
Білорусь бреше)))))
121 Показати IP 22 Лютого 2019 09:54
Білорусь і соляру нам продає, хоч нафту не добуває. Вчіться, як можна крутитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus