USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Білоруське КДБ заявило, що на опонентку Лукашенка готувався замах

10 Серпня 2020 23:31
Слідчий комітет Білорусі порушив після протестів 21 кримінальну справу. Санкції за деякими статтями передбачають до 15 років позбавлення волі. Заразом у білоруському КДБ повідомили, що на опозиційну кандидатку Світлану Тіхановську нібито готувався замах.

Як пише ТСН.ua, про замах заявив голова КДБ Білорусі Валерій Вакульчик.

"З так званого об'єднаного штабу (опозиції – ред.) була отримана інформація, що вони побоюються провокації і замаху на життя Тихановскої", – заявив він.

Вакульчик стверджує, що перед цим в МВС за лінією боротьби з екстремізмом нібито перехопили повідомлення про те, що "потрібна сакральна жертва".

"Відправник вже встановлений і найближчим часом буде затриманий, – уточнив голова КДБ. – З огляду на цю обставину, про ситуацію негайно доповіли голові держави. Слід зазначити, що ми з усією серйозністю поставилися до цієї інформації. Відповідно до доручення голови держави мною було ухвалено рішення про виділення 120 підготовлених співробітників для організації охорони об'єднаного штабу. Вони намагалися не привертати уваги, але їх присутність була очевидною", – додав він.

А от кримінальні справи з приводу антилукашенківських протестів були порушені у Мінську, Бресті, Гродно, Гомелі, Пінську, Полоцьку, Жлобіні, Ліді, Солігорську, Бобруйську, Слонімі, Волковиську. Учасникам мітингів інкримінують ст. 293 (масові заворушення), ч. 2 ст. 363 (опір працівникові органів внутрішніх справ, поєднаний із застосуванням насильства чи погрозою його застосування), ст. 364 (насильство або загроза застосування насильства щодо співробітника органів внутрішніх справ), ч. 1 ст. 339 (хуліганство), ст. 342 (організація і підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь в них).

Як заявили у Слідчому комітеті, після протестів затримано понад 80 осіб. Більшість з них – молоді люди віком 20-25 років.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі обирали президента. За попередніми даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав близько 80% голосів, за Світлану Тихановську проголосувало орієнтовно 10% виборців.

Після закриття виборчих дільниць і появи перших даних державного екзитполу по всій країні почалися масові протести. У Мінську та інших містах сталися зіткнення протестувальників із силовиками. Застосовувалися водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Любі свині Показати IP 10 Серпня 2020 23:56
Десь таке вже було..... Дядько зі страшною мордою що бджіл любив...... Тоді це проканало...
євген Показати IP 11 Серпня 2020 02:50
Була така Політковська, оппозиціонерка...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus