USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Близько 60% світового океану занедбали люди, – вчені

20 Серпня 2019 07:40
Людська діяльність заподіяла шкоди 60% світового океану. До такого висновку прийшли вчені Національного центру екологічного аналізу і синтезу (NCEAS) у Каліфорнійському університеті в Санта-Барбарі.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Science Daily.

Вчені вперше оцінили сукупний вплив на світовий океан – у результаті забруднення відходами, масового вилову риби і збільшення масштабів судноплавства.

За результатами дослідження, за останнє десятиліття загальна шкода від впливу людини на океан збільшилася майже вдвічі.

«Нам потрібно знайти рішення, що охоплює багато чинників. Ми не можемо виправити тільки один, якщо хочемо сповільнити і зупинити негативний вплив», – зазначив головний автор дослідження Бен Гальперн.

Найбільше занепокоєння у вчених викликають регіони Близького Сходу, Австралії, Західної Африки і острова Східного Карибського басейну. Серед екосистем страждають найбільше мангрові гаї і коралові рифи.

У той же час дослідники виявили, що стан морів у Південній Кореї, Японії, Великобританії і Данії покращився після зменшення комерційного рибальства і обсягу забруднення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus