USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

БПП – проти інавгурації Зеленського 19 травня через траур, у Кличка цього дня роблять свято киянам

14 Травня 2019 09:39
Нардепи фракції БПП «Солідарність» виступають проти інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського 19 травня. Мовляв, через те, що цього дня вшановують репресованих українців. Водночас, в цьому не бачить проблеми міський голова Києва Віталій Кличко, адміністрація якого організовує святкування Днів Європи в Україні в цей день.

Інавгурація нового президента має відбутися протягом 30 днів після офіційного оприлюднення результатів виборів – не пізніше ніж 3 червня. Команда Зеленського запропонувала провести інавгурацію 19 травня, аби новообраний президент міг якнайшвидше приступити до виконання своїх обов’язків.

Проте члени політсили Петра Порошенка та частина нардепів з інших фракцій, які його негласно підтримують, намагаються відтягнути дату інавгурацію. Нардеп Ольга Червакова зазначила, що нардепи фракції – проти інавгурації в день, який запропонувала команда Зеленського. Зокрема, і через те, що цього дня оголошено день жалоби за жертвами політичних репресій.

Проте однопартієць нардепів, які через траур відмовляються призначати інавгурацію, схоже, не бачить в цьому проблеми. У місті Київ, мером якого є Віталій Кличко, в цей день триватиме святкування Днів Європи. Зокрема, у рамках святкової програми 19 травня о 18:30 відбудеться концерт.
Тож, або в політсилі не домовились про єдину «партійну лінію» в поясненні неприйнятності інавгурації Зеленського 19 травня, або ж Віталій Кличко вирішив проігнорувати аргументи однопартійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
До бпп Показати IP 14 Травня 2019 10:16
А інавгурація - це масові гуляння, чи державний захід? Ваш час закінчився - чемодани в руки і на вихід.
До до бпп Показати IP 14 Травня 2019 10:52
Тільки арешт! Як 11 принців Саудівської Аравії. Поки не віддадуть награбоване!
777 Показати IP 14 Травня 2019 10:59
У нас страной керует бпп до сих пор? Может еще четыре года инагурацию назначать. Выборы прошли. до свиданья.
Ганьба їм Показати IP 14 Травня 2019 14:24
Алє-улю ,гони гусей ,,, ці бариги геть нюх втратили ,відкрито гидять , ще й кладуть велику "купу".. на голови виборців.Ех ,лихі 90-ті минулого сторіччя відпочивають проти -13-14 років нинішнього.Насунула мара й не зрушити нічим.
Анонім Показати IP 15 Травня 2019 10:22
Порохоботи! На смітник історії! Згиньте з України!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus