USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Будинок-символ луцького модернізму відмовляються визнавати пам'яткою архітектури

30 Квітня 2021 12:40
Волинська філія ПАТ «Укртелеком» відмовляється визнавати будинок, так звану Касу рільничик спілок, у Луцьку пам’яткою архітектури.

Про це повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини Луцькради Олександр Котис у Фейсбуці.

«Друзі! Як ви знаєте, 2 роки тому я запустив проект Луцький модернізм, щоб популяризувати історію модернізму в місті, розповідати про цю архітектуру і персоналії, про наш луцький Bauhaus. Будівлею, яка, на мій смак, однозначно є номером один серед споруд громадського модернізму 1930-х, є так звана Каса рільничих спілок, творіння варшавського архітектора Вітольда Марчінковського.

Будівля є пам’яткою архітектури, її користувач – Волинська філія ПАТ «Укртелеком». На жаль, користувач відмовляється визнавати цей будинок пам’яткою з відповідними наслідками.

Відділ охорони культурної спадщини звернувся в прокуратуру з цього приводу. Сьогодні отримали підтвердження про ініціювання прокуратурою позову в інтересах міської ради і відділу охорони культурної спадщини департаменту культури. Сподіваюся, після цього буде поставлена крапка в цій справі, бо поведінка користувача просто неприйнятна», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Луцьк Показати IP 30 Квітня 2021 12:55
"користувач відмовляється визнавати цей будинок пам’яткою з відповідними наслідками." - а хіба це Укртелеком вирішує?
Я Показати IP 30 Квітня 2021 13:03
Поменше б нам таких 'пам'яток'. Це що, приклад, як будувати не потрібно?
Анонім до Я Показати IP 30 Квітня 2021 14:25
ти-неук
коробка до Анонім Показати IP 1 Травня 2021 08:36
так страшний будинок. Було продовжено концепцію, що історичну частину міста можна і потрібно руйнувати. хоча після знищених пам'яток, це вже виглядало як величезний архітектурний вклад. Цікаво думку сучасників на той час почути, щодо пам'ятки архітектури. Коробки, ніби так казали, те що вчені зараз називають модернізм . "набудували коробок". "збудували коробку в центрі". Були ж такі вирази?
Лучанин до Котиса Показати IP 30 Квітня 2021 13:41
З такими підходами і критеріями, як "... будинок, як на мій смак " звичайно ніхто не буде іти на комунікацію з владою, від імені якої ти виступаєш ! Адже є законодавчо визначені процедури, які треба знати і організовувати !
Їван з Гнідави Показати IP 30 Квітня 2021 13:45
То його бульдозерист не слухає, то Укртелеком не визнає ! А може то питання не в них ?
111 Показати IP 30 Квітня 2021 14:43
Дивно було якби Укртелеком поступив по іншому. Явно заочкували, вони з наданням інформаційних послуг Інтернета не взмозі справитися а тут на голову памятка архітектури!
Експерт Показати IP 4 Травня 2021 00:55
Це обична панелька, мурашник, памятка нещасть и жахив
Тарас2 до Експерт Показати IP 5 Травня 2021 13:23
Мурашник в тебе замість голови,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus