USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міський голова Луцька заявив у поліцію на горе-будівельника, який понищив пам’ятку архітектури

24 Грудня 2020 15:02
Міський голова Луцька Ігор Поліщук звернувся в поліцію з вимогою порушити кримінальне провадження щодо будівельника, який понищив пам’ятку архітектури. Також мер вимагає взяти цю справу на особливий контроль та довести до суду.

Про це він повідомив у фейсбуці.

«Сьогодні один з горе-будівельників, що раніше вже «прославився» своїми справами в нашому місті, розпочав будівельні роботи в приміщенні на вул. Сенаторки Левчанівської без будь-яких дозвільних документів та пошкодив частину стіни цього приміщення, що є пам’яткою архітектури.

Звернувся з даного приводу в поліцію з вимогою порушити кримінальне провадження, взяти цю справу на особливий контроль та довести до суду. Адже це вже не перший випадок, коли такі діячі, користуючись прогалинами в законодавстві та тимчасовою відсутністю повноважень у відділів ДАБК, здійснюють самовільне будівництво та псують архітектуру нашого міста», – зазначив він.

Нагадаємо, зранку працівники відділу охорони культурної спадщини виявили, що розбирають несучу стіну пам’ятки на Сенаторки Левчанівської, 5. На вимогу показати дозвіл на переробку пам’ятки робітники не відреагували. Тому на місце викликали поліцію і муніципальну варту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Юра Рабон Показати IP 24 Грудня 2020 15:48
Опять тіхон отлічівся
ТА да Показати IP 24 Грудня 2020 17:10
Будівельник проходив повз будівлю, побачив несучу стіну, дай, думає, знесу. Однозначно винен лише будівельник.
Психопланетарій, Лип Показати IP 24 Грудня 2020 17:16
При чому тут назва статті "горе-будівельники знищили пам'ятку архітектури". Робітникам все одно їм платять гроші за роботу, ось вони і демонтують. Для них це чи пам'ятка архітектури чи це не пам'ятка архітектури чи це сарай з поросятами, аби той власник-господар платив їм зарплату. А ось запитати треба у горе-власника цієї квартири, чи є у нього дозвіл на перебудову квартири та який у нього є дозвіл на реконструкцію, ЯКЩО Є ТО ХТО ВИДАВАВ ДОЗВІЛ, МОЖЛИВО ТА САМА ЛУЦЬКА МЕРІЯ Й ВИДАЛА ДОЗВІЛ, разом з Управлінням містобудування та архітектури.
Ирена до Психопланетарій, Лип Показати IP 24 Грудня 2020 18:55
капитан очевидность!
лінивець Показати IP 24 Грудня 2020 19:39
тепер там буде або аптека або магазин секонд-хенд )))
Лучанин Показати IP 24 Грудня 2020 20:25
А чи знає новий мер, що на проспекті Волі, 11 є будинок також із пам'яткою архітектури? Тут перший поверх підприємці перебудували, як хотіли.Навіть добудували додаткові приміщення у дворі... А згідно закону будинок охороняється державою. Чому таке нехтування пам'яткою архітектури.?. Хто їм давав дозвіл? Звичайно, що міська влада. Умудрились тут зробити навіть піч в якій на дровах готують піцу. У центрі міста!. Із труби валить дим, прямо людям в квартири. Про яку екологію можна вести мову? Ото, нехай мер займеться цим питанням в серйоз, щоб люди побачили його в роботі ,бо за нього голосували. Можливо цим й оправдає їхнє довір'я .
Тарас Показати IP 25 Грудня 2020 01:44
адвокат величко, українофоб, павлюк - нарік - еліта міста!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus