USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Був приємно вражений: Разумкову розповіли про легальний видобуток волинського бурштину

21 Квітня 2021 19:36
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков був приємно вражений досягненнями Волині в сфері видобутку бурштину.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів директор КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк.

Так, біля сесійної зали була влаштована виставка найунікальніших зразків бурштину, видобутих на Волині. Перед початком засідання сесії, Дмитру Разумкову показали, чого вдалося досягти комунальному підприємству за кілька місяців роботи.

Як відзначив народний депутат від Луцька Ігор Палиця, за чиєї ініціативи й було створене КП «Волиньприродресурс», попередня влада усіляко намагалася перешкоджати легальному видобутку бурштину. Щойно були отримані перші дозволи як розпочалися обшуки і перевірки, а відповідальність за ці дії лежить на попередньому президентові України Петрові Порошенку. А з вересня минулого року врешті підприємство повноцінно запрацювало і за такий короткий строк воно вже має чималі результати. Лише за перший місяць роботи КП «Волиньприродресурс» видобуло тонну сонячного каміння.
Директор КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк, своєю чергою, розповів, що за кілька місяців роботи підприємство уже провело чотири аукціони, де продали бурштину на понад 25 мільйонів гривень, а ще на складах зберігається каміння на вартістю більше як 65 мільйонів. Черговий аукціон має відбутися наприкінці наступного тижня.

«Ми розповіли про історію створення нашого підприємства, про його досягнення, надходження в бюджет. Наш позитивний досвід, думаю, буде корисний іншим областям. І ми не випадково розмістили нашу виставку біля сесійної зали, наша мета – популяризація волинського бурштину. Дмитро Разумков був приємно вражений діяльністю нашого підприємства, об’ємами надходжень і нашими результатами», – зазначив керівник «Волиньприродресурсу».
Читати ще: Замість «місячного пейзажу» – молодий ліс. На Волині рекультивували першу бурштинову ділянку
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus