USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Частину «Богданів», які стоять на ЛПЕ, хочуть відновити й пустити на маршрут

13 Липня 2017 17:58
Половину автобусів «Богдан», які раніше курсували Луцьком, а зараз гниють у ДЕПО, можна відновити та пустити на маршрут. Інші доведеться продавати – вважають на Луцькому підприємстві електротранспорту.

Новопризначений виконувач обов’язків директора Володимир Пуц каже, що, проаналізувавши ситуацію на підприємстві, побачив кілька найгостріших проблемних питань, серед яких і те, що автобуси нищаться часом.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗА ПІВТОРА РОКИ КЕРУВАННЯ ІГОРЯ ГРИЦЮКА БОРГИ ЛПЕ ЗРОСЛИ НА 3 МІЛЬЙОНИ

«Я сьогодні третій день на роботі, й бачу, що ситуація, на жаль, складна, адже ми маємо 18 мільйонів кредиторської заборгованості та 6 мільйонів гривень пені й неустойки. Окрім цього, є автобуси, які просто час руйнує. Так не може бути далі. Нагадаю, що у 2007-му році взяли у лізинг 46 автобусів, в 2011-му рої, коли я прийшов на керівну посаду, то прийняв 30 робочих машин й стільки передав, коли мене звільнили.

Серед них є «Богдани» серії А 144 (24штуки), у них розхід пального 36-38 літрів на сто кілометрів. Є ще машини моделі А 069 (22 штуки) у них розхід 16 літрів, вони колись їздили маршрутами 9 і 9а. Ці моделі потрібно відновити та пускати на маршрути. А перші будуть для ЛПЕ економічно невигідними, тому їх краще продати, адже для міст-мільйонників це приноситиме прибуток», - розповідає Володимир Пуц.
Та додає, що зараз вивчається питання щодо фінансування ремонтних робіт, адже своїми силами ЛПЕ цього не потягне, бо вартість обчислюється в сотнях тисяч гривень для одного «Богдана».

Також виконувач обов’язків директора ЛПЕ Володимир Пуц зауважує, що машини досі перебувають під заставою у компанії «Богдан-лізинг», попри те, що з ними фінансово розрахувалися, мовляв, навмисно затягують процес передачі.

Ще однією гострою проблемою на ЛПЕ є ситуація з кадрами, адже не вистачає персоналу практично в усіх відділках, як майстрів-ремонтників, так і водіїв, кондукторів. Тому Володимир Пуц має намір переглянути зарплату працівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Смл Показати IP 13 Липня 2017 19:10
То добре хай іде на а-144 нехай іде за номер 9,12 А маленки нехай номер 5,33, та інши номер. Но пяторка іде давно ас-2 до крз через ківерцівска вулиці то все правільно но не треба 40квр і крз а міст ківерцівска прямо глобус відродженя ,січова ,ставок теремнівска ,хліб завод кінцева і назад так само до ас-2 буде прикрасно малий автобус спробуй я за.
Боб до Смл Показати IP 13 Липня 2017 22:34
Ти циган?
Лучанин Показати IP 13 Липня 2017 19:40
Я на місці міської ради заставив Пуца зробити елементарний розрахунок - вложити 200 тис. грн. в один - і коли вони окупляться? Вони в той були збитковими - хай економісти нададуть статистику по доходах (машина, маршрут) за ті часи і стане ясно - що це не потрібно робити!!!
Просто лучанин до лу до Лучанин Показати IP 14 Липня 2017 01:37
Згіднй з вами. Але ніяких розрахунків ніхто не зробить. А те, про що говорить нап Пуц, то чистої води маніловщина.
Гера Показати IP 13 Липня 2017 20:42
Які вони збиткові?Всі підприємці досі на ще гірших косять л.в.,а на ЛПЕ стоять ., гниють!треба просто контролювати роботу , а не красти!!!
Гена до Ггери до Гера Показати IP 14 Липня 2017 01:44
Ви праві. Підприємець іноді і сам бере в руки гайковий ключ, а в ЛПЕ, особливо в ремонтній службі як токажуть, на одного раба три прораба. Щодо економічних розрахунків, то їх в свій час перед придбанням автобусів "блискуче" виконали Кубіцький і Шиба. Результати говорять самі за себе. Іншими словами, тим лізингомопустили ЛПЕ нижче плінтуса
Пп Показати IP 13 Липня 2017 20:50
Люди ще на гірших маршрутках заробляють не малі гроші,а тут стоять ржавіють,треба щоб був контроль роботи ,а не красти!!!!здати старі тролейбуси на металобрухт, на виручені кошти з допомогою міськ ради запустити кілька маршруток,на вигідний маршрут , хай помаленьку заробляють на ремонт інших!з розумом і чесною роботою все вийде!!!!
Саша Показати IP 13 Липня 2017 22:33
В ДНР весь цей хлам,саме це їхні стандарти...
Йопрст Показати IP 13 Липня 2017 22:54
Подивіться які збиткові маршрутки 9-9а-3 тиди влісти не можна,люди лізуть туди як тюлька та ще за це платять,свідомо довели ДЕПО до банкрутства !!!
Коля Показати IP 14 Липня 2017 06:13
В лпе дай курку що несе золоті яйця і вони скажуть що вона збиткова
Ходив тут ... Показати IP 25 Травня 2019 23:20
Не треба виручку дерибанити! Хай зроблять електронний квиток та контроль і підприємство відразу стане супер прибутковим! Пока цього не буде - все буде так як і було ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus