USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Частину рішень Луцькради можуть визнати незаконними?

30 Червня 2011 17:49
Рішення щодо укладання договору оренди землі на Завокзальному ринку між Луцькою міською радою та обласною споживчою спілкою можуть бути визнанні незаконним вже найближчим часом, - вважає депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Луцький міськрайонний суд Волинської області 25 червня за позовом депутата міської ради Антона Сосновського виніс постанову про визнання частини статті регламенту Луцької міської ради незаконною, а відтак усі рішення, коли ця норма застосовувалася, можуть бути оскаржені у судовому порядку.

Мова йде про ту норму регламенту, яка виписана у статті 39 частини 12 регламенту Луцької міської ради. Вона передбачає, що вносити пропозицію вносити рішення на повторне голосування має голова фракції, міський голова, секретар ради.

Нагадаємо, позов на цю норму регламенту Сосоновський подав ще в переддень засідання сесії міської ради, 4 травня, коли розглядалося питання укладання договору оренди землі на Завокзальному ринку між облспоживспілкою та Луцькою міською радою.

Це рішення прийняли тільки після того, як його повторно вніс на розгляд голова фракції «Сильна Україна» Євгеній Ткачук.

«На цей час існувала ухвала про забезпечення позову, яка забороняла застосування статті 39 частини 12 регламенту Луцької міської ради. Але не дивлячись на це ця норма була застосована і рішення було ухвалене», - зазначає депутат Андрій Осіпов.

«Позов розглянутий і на сьогоднішній день підтверджено, що ніяких повторних голосувань в природі не існує. Рада голосує раз: він же ж перший, він і останній. Рішення суду, яке отримав Сосновський має прямий зв’язок з рішенням на користь облспоживспілки», - говорить депутат.
У рішенні суду від 25 червня йдеться, що частина 12 статті 39 регламенту суперечить законодавству, є незаконною, а відтак повинна бути скасована.

Відтак депутат припускає, що через таке судове рішення можуть бути визнані незаконними багато рішень міськради.

«Постанова може стати причиною скасування будь-яких рішень ради, прийнятих із застосуванням даної норми – тобто шляхом внесення пропозицій повторного голосування головами фракцій, груп, міського голови, секретаря ради», - каже Осіпов.

Однак постанова набере чинності після строку закінчення подання апеляційної скарги.

Поки що у юридичному відділі міської ради не підтвердили, що позов буде оскаржений в апеляційному порядку. Якщо ж це станеться – справа піде до Львівського апеляційного суду. За припущенням Осіпова її розгляд може тривати від декількох місяців до року.

Протягом цього часу рада може застосовувати частину норми регламенту, однак в такому разі на думку Осіпова наражає себе на небезпеку.

«Проголосували депутати – і цього достатньо. Проголосувати повторно можна лише в тих випадках, коли є обґрунтовані сумніви. Наприклад, коли депутат каже, що я помилився, чи я не встиг натиснути кнопку, при чому голос цього депутата є вирішальним», - зазначає Осіпов.

Він додає, що метод повторного голосування застосовується часто у тих випадках, коли мова йде про «складні і неприйнятні для ради рішення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Оля Показати IP 30 Червня 2011 20:00
Це все вигадав Осіпов, він грається з радою, аж завидки беруть... Молодець! Bчергове усіх переграв! Не важливо буде апеляційний суд чи ні, все йому на користь. Цікаво що там за новий регламент від Осіпова, знову щось викрутить. Цікавий депутат і юрист
Знаючий Показати IP 1 Липня 2011 10:32
Осіпов молодець. Останнє голосування у міській раді за надання землі Грибу показало, що сформовано більшість, котра приступила до зухвалого дерибану комунальної власності. Вірю, що Осіпов з окремими колегами з ВО "Батьківщина" (групу Никитюка-Корольчука не беремо до уваги), ВО "Свобода" та іншими, на основі юридичної майстерності зможуть протистояти цим олігархам...
alex.wein Показати IP 1 Липня 2011 12:35
А як там на рахунок тарифів на проїзд у маршрутних траксі? Агов! Козюро! Чому ж після юридичного словоблудства і такого ж паперомазанства ми їздимо по 2грн.? Те саме буде й з викрутасами колеги Осіпова, майже безкоштовний піар-фон, який триватиме від 6 до 12 місяців. Ох, нелегка дупутатська діяльність.
друг Козюри до alex.wein Показати IP 1 Липня 2011 12:48
Мовчи як не знаеш, що Козюра повинен сам за усіх воювати? Ви самі що зробили, тільки і можете нарікати на депутатів. Принаймні він щось робить і рухається вперед. Депутат Осіпов не конкуркент для Козюри, це слон і моська, у Козюри досвід, авторитет, гроші.
НЕзнаючий Показати IP 1 Липня 2011 12:42
Дістали ви зі своїм осіповим, навіть не хочу його прізвища з великої букви писати. Скрізь пхає свого носа, до всього лізе, нашого мера Романюка заплутав і обкрутив. Пішов геть, нам не треба таких розумних, іди в суді свої сили демонструй. Конечно можна хизуватись, інші депутати таких знань не мають, вони не юристи із відзнакою, може люди за роботою не мали коли вчитись. Юрист і напевне єврей. Хитрий і розумний як десять чоловік. Нахаба, хай уже їде у відпустку, легше буде працювати
Галя Показати IP 1 Липня 2011 13:01
Осіпов молодець. Він працює.
alex.wein Показати IP 1 Липня 2011 14:00
До друга Козюри. Андрій - класичний кар'єрист, і судився, і пікети влаштовував, лише за для своїх необгрунтованих мрій про мерство. І де його активна діяльність після виборів: не видно і не чути. Так що дружба - дружбою, а правда - правдою.
alex.wein Показати IP 1 Липня 2011 14:03
І ще, хто слон, а хто моська - життя покаже. А покищо обидва нагадують мосьок. А стануть слонами - стережися бо задавлять і не помітять.
товариш романюка Показати IP 1 Липня 2011 14:04
миколо!похмелись!І хоча б щось доведи до ладу.
Жанна Показати IP 1 Липня 2011 16:56
Шановні, добре, що є в раді активні депутати: Калахан, Сосновський, Пиза, Вега,Пархом"юк, Смоленг, Козюра, Осіпов. І їх не так і багато. Я за енергійних людей.
Kavie2tsso8 Показати IP 9 Травня 2012 16:02
From learning to pull off the right golf swing to knowing the vocabulary and the ways to score the video game, golfing is a very perplexing sport activity. It doesn't seem sensible just how a activity so peaceful can be so complicated, however it is. Aid streamline the overall game by looking into these golfing tips.oakley sunglasses on sale Are you having problems cutting the tennis ball far from you? Do the golf ball leave you inside the model of a banana? This can be an easy task to repair. Relocate 2 ins even closer to the ball so your golf ball is just an " from the hosel. People's initial effect during a swing is usually to move on your own outside the ball. This can be remedied by moving up around the hosel. To assist reduce your golf handicap you must get classes using a specialist. Taking training by using a specialist will assist you to understand the correct golf swing and present you the best ways to training distinct pictures. Having the appropriate golf golf swing and exercise is vital to some greater handicap. Always keep sober although the game of golf, no matter what scenario. Some folks in the land club prefer to have back a number of cocktails well before hitting the back links. That's OK, to them at least. You need to boost your all round activity. Don't have got a unpleasant day out there after which develop the yips. Make your thoughts clean and sober. The game of golf is dependent on determination and concentration. You should take some time in knowing where you stand in the program, picking your membership and establishing your picture. Seeking to speed by way of stuff will undoubtedly result in a careless picture and better results. Stay centered and block out other individuals close to you. Golfing with friends may be entertaining, and it's particularly wonderful when you when win every once in awhile. If you make a notice of these pointers, and use them with focus to fine detail, you could possibly shock on your own - and your good friends - using the outcomes!
InhattyTato Показати IP 16 Травня 2012 01:11
http://www.jerseysqueens.co.uk/ soccer jerseys,Soccer Shirt,Wholesale Socer Jerseys,Football Jerseys,cheap soccer jerseys,soccer jerseys cheap,authentic soccer jerseys,cheap soccer shirts,wholesale soccer shirts http://www.jerseys-queens.com/ youth soccer jerseys|soccer jerseys|cheap soccer jerseys|soccer jerseys cheap|authentic soccer jerseys|cheap soccer shirts|wholesale soccer shirts|soccer Shirt|Football Jerseys|Wholesale Socer Jerseys

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus