USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Чекаю свою дитину вдома»: у Луцьку – автопробіг на підтримку військовополонених. Фоторепортаж

24 Березня 2024 15:34
Центр Луцька сьогодні нагадав містянам про війну: поки поблизу фотостенду «Герої Небесної Сотні – загинули за єдність України» прощалися з полеглим захисником Артемом Павлюком, з іншої сторони Театрального майдану шикувалися на своїх авто родичі, близькі та друзі воїнів, які нині перебувають у російському полоні.

Вулицями та проспектами міста пройшов автопробіг на підтримку військовополонених Маріупольського гарнізону та всіх полонених Free Mariupol Defenders Rally. На кожному з авто був український прапор або фото полоненого воїна, або прапор підрозділу, в якому він служить. Таким чином учасники автопробігу закликали лучан підтримати їхніх рідних та стати голосом полонених, адже полон вбиває.
Раніше у Луцьку акції на підтримку полонених відбувалися у форматі мітингів на Театральному майдані та на площі поблизу пам’ятника Михайлу Грушевському.

Ініціаторка та організаторка акції – дружина полоненого Сергія Теплякова Світлана. Сьогодні – 675-й день полону її чоловіка. Крайній раз він телефонував ще до теракту в Оленівці 11 липня 2022 року старшій доньці.

«Ми сьогодні вчергове зібралися на акцію підтримки військовополонених. Цього разу проводимо її у форматі автопробігу. Раніше автопробіг на підтримку військовополонених відбувався лише в Івано-Франківську, тому подібну акцію ми вирішили провести і в Луцьку. Міська рада підтримала нас у цьому та допомогла в організації. Цей автопробіг – це нагадування про військовополонених усьому світу, нашій владі та всім людям. Ще дуже багато людей – і військових, і цивільних – перебувають у ворожому полоні», – зазначила Світлана Теплякова.
Серед тих, хто бере участь в акції, – мама воїна 36-ї окремої бригади морської піхоти Тетяна Росіна. Її син Олександр у полоні вже 24 місяці.

«З перших днів вони були в Маріуполі. Досі я шукаю дитину, звертаюся в різні інстанції. Зараз я не знаю, де моя дитина, про стан її здоров’я. Крайній раз син телефонував 25 березня в 2022 році. Завтра буде два роки від того дзвінка. 4 квітня до мене телефонувала дівчина, чоловік якої був біля мого сина. Вони передавали, що у них все більш-менш нормально. Потім я дізналася, що 10-12 квітня у Маріуполі були прориви, і після того почала шукати дитину. Ось ці акції в усіх містах України – це нагадування про те, що є ще багато полонених, яких треба повертати з катівень додому живими. Я чекаю дитину живою і здоровою», – сказала Тетяна Росіна.
Автопробіг стартував від Театрального майдану та пройшов за маршрутом тролейбуса 15А. Акція супроводжувалася сигналами автомобілів. Тим часом учасники дорожнього руху та перехожі зупинялися, демонструючи свою підтримку військовополоненим.
Закінчився автопробіг у центрі міста.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анастасія Показати IP 24 Березня 2024 21:49
Полон вбиває... Наш обов'язок нагадувати спільноті про військовополонених!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus