USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Через глобальне потепління постраждає мільярд людей

26 Вересня 2019 07:00
У доповіді Міжурядової групи експертів зі зміни клімату складений прогноз і названі реальні масштаби майбутньої кліматичної катастрофи.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на The Guardian.

«Міжурядова група експертів з питань змін клімату (IPCC) попереджає, що до 2050 року через підвищення рівня океану, дефіцит води та відсутність продовольчої безпеки постраждає мільярд людей», - повідомляє ООН.

Посилення штормів і підвищення рівня світового океану призведуть до затоплень островів і посилення штормів. А якщо не скоротити викиди парникових газів, рівень моря може піднятися на кілька метрів, що завдасть збитку в кілька трильйонів доларів у рік, змусить мігрувати мільйони, і зашкодить мільярдам людей.

Кліматологи стверджують, що зупинити танення льодовиків людству вже не вдасться. Також загинуть або значно зменшаться популяції морських тварин.

Вплив підвищення температури повітря в полярних регіонах прискорюється. Арктичний сніговий покрив скоротився на мільйон квадратних миль з 1967 року. Обсяг морського льоду наприкінці літнього сезону танення був цього року найменшим за останні 1000 років.

Передбачається, що рівень світового океану підніметься на 61-110 сантиметрів, а до 2300 підвищення може скласти чотири метри.

Раніше повідомлялося, що в усьому світі проходить глобальний кліматичний страйк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus