USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Через корупційні ризики закупівель ноутбуки для волинських шкіл досі не надійшли

14 Вересня 2021 16:56
Мінцифри та СБУ перевіряють закупівлі ноутбуків за кошти державної субвенції в усіх регіонах, у тому числі й Волині.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії облради.

Начальниця обласного управління освіти Людмила Плахотна повідомила, що підписаний з переможцем тендеру договір не можуть зареєструвати у Держказначействі, оскільки Міністерство цифрової трансформації відкликало усі погодження.

Нагадаємо, Кабмін розподілив між регіонами мільярд гривень на закупівлю ноутбуків вчителям для проведення дистанційного навчання та засоби захисту, необхідні для проведення основної та додаткової сесій ЗНО. Для шкіл Волинської області на ноутбуки передбачено 34,104 мільйона гривень.

Читати ще: Ноутбуки отримають не всі. Кому з волинських вчителів придбають комп’ютери

А днями міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що тендери щодо закупівлі ноутбуків для вчителів направлені на повторну експертизу через підозру в корупційній змові.

У зв’язку з цим, зазначила Людмила Плахотна, усі закупівлі ноутбуків – під ризиком. Наразі управління освіти ОДА направило до Мінцифри нове подання щодо погодження підписаного договору і очікують результату.

На Волині уже відбувся перший тендер на закупівлю 921 ноутбука на суму 18,457 мільйона гривень. Переможцем закупівлі стало ТОВ «Графікапром». Другий тендер на суму 22,48 мільйона гривень має відбутися 26 жовтня.

«В нас усі закупівлі ноутбуків під ризиком. Один тендер відбувся, договір підписаний, але казначейство не зареєструвало договір, бо Мінцифри відкликало погодження з усіх областей. Ми направили на нове погодження наш підписаний договір і чекаємо результату», – повідомила вона.

Як йдеться в інформації Міністерства освіти, загальна потреба в ноутбуках для забезпечення кожного вчителя на Волині – 4 466 одиниць техніки для 592 шкіл. За кошти субвенції планують придбати цього року 1 873 комп’ютери. Планується, що вони надійдуть у 208 шкіл області.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus