USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині понад 4 тисячі вчителів з майже 600 шкіл потребують ноутбуків

21 Липня 2021 16:08
Майбутня закупівля ноутбуків, яку анонсували в МОН, не забезпечить персональними комп’ютерами навіть половину волинських педагогів, які потребують їх для роботи.

Міністерство освіти і науки України опублікувало дашборд про перебіг виконання програми цифровізації освіти в Україні. Нагадаємо, Кабмін розподілив між регіонами мільярд гривень на закупівлю ноутбуків вчителям для проведення дистанційного навчання та засоби захисту, необхідні для проведення основної та додаткової сесій ЗНО. Для шкіл Волинської області на ноутбуки передбачено 34,104 мільйона гривень.

Закупівля має відбуватися на умовах співфінансування. Свою частку вже перерахували Берестечківська та Городищенська громади в сумі 46,1 тисячі гривень. Раніше 480 тисяч гривень виділила Володимир-Волинська міська територіальна громада.

Як йдеться в інформації Міністерства освіти, загальна потреба в ноутбуках для забезпечення кожного вчителя на Волині – 4 466 одиниць техніки для 592 шкіл. За кошти субвенції планують придбати цього року 1 873 комп’ютери. Планується, що вони надійдуть у 208 шкіл області.
До слова, перший тендер на придбання 921 ноутбука вже оголошений: сума закупівлі 18,5 мільйона гривень.

Читати ще: Проблеми з інтернетом і брак уваги вчителів: українці оцінили дистанційне навчання

Варто зазначити: гранично допустима вартість одного персонального комп’ютера має бути не вище 20 040 гривень. Проте в управлінні освіти зауважують, що комерційні пропозиції від постачальників вищі – мінімум 24 тисячі гривень. Крім того, МОН чітко визначає специфікацію ноутбуків і програмне забезпечення, яке має бути встановлене на них.

Використати субвенцію можна буде на засадах співфінансування:

70% — за рахунок субвенції, 30% — за рахунок місцевих бюджетів для м. Києва, обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад, де населення становить понад 40 тис. осіб;

90% — за рахунок субвенції, 10% — за рахунок місцевих бюджетів для міських територіальних громад, де чисельність населення становить менше 40 тис. осіб;

95% — за рахунок субвенції, 5% — за рахунок місцевих бюджетів для сіл, селищ, гірських населених пунктів та міст на лінії зіткнення.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянка Показати IP 21 Липня 2021 16:59
Багато дітей з Волині теж потребують ноутбуки....у селах ходять до сусідів...на комп'ютер.... Чи вчителі використають це для навчання??????
Анонім Показати IP 21 Липня 2021 20:29
Навіщо заводити дитину, якщо ви її не можете купити ноутбук? Навіщо працювати вчителем, коли за цю зарплату не можна собі купити ноутбук?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus