USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Через заблокований ПП «Ягодин-Дорогуськ» за добу виїхала лише одна вантажівка з експортом

3 Січня 2024 22:08
За добу 2 січня через пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ», де з 18 грудня польські перевізники поновили страйк, з України виїхала лише одна вантажівка з експортом.

На перетин кордону з польського боку чекають орієнтовно пів тисячі ваговозів, розповіла Суспільному речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

«Знаючи, що Ягодин досі заблоковано, водії більше не займають чергу і їдуть на інші пункти пропуску, ті ж «Шегині-Медика», – зазначила речниця.

Читати ще: Польські фермери погрожують заблокувати ПП «Медика – Шегині»

Зі слів Валентини Черниш, за добу на в’їзд в Україну митники оформили 79 вантажівок. В електронній черзі наразі зареєстровано 441 ваговоз.

11 грудня польські протестувальники розблокували пункт пропуску на вимогу міського голови Дорогуська Войцеха Сави. Того ж дня учасники акції протесту звернулися до суду.

Ще за кілька днів надіслали у гміну заявку на повторне блокування ПП «Ягодин-Дорогуськ». Місцева влада відмовила протестувальникам.

15 грудня Окружний суд Любліна скасував рішення міського голови Дорогуська про заборону зборів, та дозволив організаторам поновити акцію протесту на кордоні.

6 листопада близько 14:00 за українським часом польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ» та «Рава-Руська – Хребене».

Асоціація «Укравтопром» із посиланням на Міжнародну транспортну асоціацію України зазначила, що причина страйків – надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

23 листопада до страйків на кордоні долучилися польські фермери, які протестують на пункті пропуску «Шегині – Медика».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus