USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чоловік, який зґвалтував волинянку після операції, намагається уникнути покарання, а жінка лікує депресію

25 Січня 2022 17:05
Погожий весняний день наприкінці квітня минулого року розкроїв життя молодої волинянки Вікторії Франчук на до і після. Своєю непростою історією вона поділилася з Інформаційним агентством Волинські Новини.

Того дня жінка, яка зовсім нещодавно стала мамою, поверталася додому після гінекологічної операції. Тішилася, що все минуло без ускладнень, та поспішала до маленького синочка. На той час її чоловік перебував на заробітках за кордоном, тож турбота про малого була повністю на її плечах.

«Повернувшись додому, я випила знеболювальне та вирішила сходити провідати бабусю в сусідньому селі, – пригадує Віка. – Пішла короткою стежкою понад озером. Там і зустріла свою біду…»

На тій стежці її перестрів кривдник – далекий родич чоловіка. Спочатку він запитав, де чоловік Вікторії. Вона чесно відповіла, що за кордоном. Той запросив дівчину на пиво. Вона, звісно, відмовилася, сказавши, що заміжня і має маленьку дитину.

Не запідозривши нічого лихого, Вікторія пішла вперед. Далі все відбувалося, немов у нічному жахітті. Кривдник напав на неї, затискав рота, бив… Вона кричала, плакала, намагалася вирватися, просила відпустити, пояснювала, що щойно після складної операції. Але ґвалтівникові, підігрітому алкоголем, до того було байдуже.

Розповідаючи про ті події, вона не може стримати сліз.

«Я не змогла від нього вирватися і він здійснив задумане… – тремтячим голосом провадить дівчина. – По всьому, аби він мене відпустив, пообіцяла, що нікому не розповім про те, що трапилося».

Утім, повернувшись додому, Вікторія таки наважилася звернутися в поліцію. Але її персональне пекло не закінчилося.

«Коли він ще був під домашнім арештом, отримувала різні погрози, він навіть пропонував гроші, аби я відмовилася від своїх свідчень… – розповідає вона. – Потім почалися суди. На всі я приїжджала, хоча перед кожним засіданням трусились руки, ноги, було дуже страшно... Через стрес у мене зникло грудне молоко. Боляче дивитися на нього і згадувати, що він зробив зі мною. Тоді мене запевнили, що адвокат мені не потрібен».

Локачинський районний суд, де слухали справу, визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді трьох років та восьми місяців позбавлення волі.

Вікторія додає: коли почула вирок, стало ніби легше, але через деякий час вона почала втрачати контроль над собою, відчувала постійний страх, не хотіла нікого бачити й чути. Зачинялася в кімнаті, не хотіла жити далі. Навіть маленький син не тішив. Стосунки з чоловіком стали вкрай напруженими, сім’я була на межі розлучення. Крім того, треба ж було щодня дивитися людям в очі. А не всі були на її боці…

Рідні наполягли на тому, щоб Вікторія звернулася до психолога. Вона послухалася.

«Пройшла курс терапії, паралельно мені допомагала тітка – велике їй спасибі. Підтримували чоловік та всі рідні, стало ніби легше, але не зовсім. Той стан до мене повертався. А коли надійшов лист, що мене знову викликають на суд, я не те, що була шокована, навіть не можу описати словами той стан, у якому тоді була. Я поїхала до психіатра, і вже там мені призначили ліки – антидепресанти та транквілізатори. Допомогли, але я їх і досі п'ю».

Річ у тім, що агресор не погодився із рішенням суду першої інстанції та подав апеляцію.

«У мене почалася депресія, вона і зараз нікуди не зникла. Добре, що я вчасно опанувала себе! – ледве стримує емоції Віка. – Попросила, щоб мені надали державного адвоката. Показала йому всі документи. Він ознайомився й через кілька днів сказав, що в мене мало шансів виграти справу. Мовляв, операція, що в мене була, жодним чином на ситуацію не впливає. А коли я запитала, чи можу розповісти на загал про ситуацію, у відповідь почула лайку й образи. І це тоді, коли була на межі емоційного зриву й чекала підтримки. Звичайно, я відмовилась від такого захисту, але ж все перекрутили і зробили так, що це адвокат від мене відмовився. Нехай. Кожен вирішує, як йому чинити і жити».

Вона додає: коштів на адвокатів не має. Та й не вважає за потрібне витрачати гроші на те, щоб довести очевидне – над нею поглумилися, поставили під загрозу її здоров’я та сімейне щастя.

«Я дуже розчарована в людях, тепер боюсь комусь довіряти знову, – зізнається Віка. – Зачепили мою гідність, принизили, а потім ще й оббріхували, допоки вину мого кривдника не довели».

Молода жінка каже: вже навчилася з цим жити. А те, що з нею сталося, вважає болісним життєвим уроком. І щиро вірить у торжество справедливості.

Судове засідання у цій непростій справі призначено на початок лютого. Хочеться сподіватися, що феміда таки буде справедливою і мерзотник, який перекроїв життя молодої жінки, отримає заслужене покарання й не відбудеться умовним терміном, про який, сидячи наразі в СІЗО, так мріє.

Оксана ГОЛОВІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Мама Показати IP 25 Січня 2022 17:23
Феміда сліпа....шкода жінку, що стала заручницею в даній ситуації. Цього збоченця потрібно ізолювати від жінок, а ще краще каструвати.
дідо Показати IP 25 Січня 2022 17:24
А де прокурори?... Чому жертва має наймати адвоката?...За що прокуратура отримує зарплату?
Лучанка Т Показати IP 25 Січня 2022 17:29
Тримайся, дитино! Нічого не бійся! Не дай себе до ламати психічно! Апеляція йому не допоможе. На зоні відчує всі «радості» насильних інтимних стосунків. Таких виродків каструвати треба.
Ломброзо Показати IP 25 Січня 2022 21:24
А слабо чоловікові зробити так, щоб те клоччя збочене зникло безвісти?
X FAN Показати IP 25 Січня 2022 21:36
Поки той півник в сізо чоловік нічого незробить…
Лучанин Показати IP 26 Січня 2022 01:02
Чого всі жертви згвалтувавнь на цьому зациклені так ніби це все кінець світу? Ну це ж просто секс, розумію що боляче і не приємно але головне що ти ціла жива і здорова. Чого собі спувати життя через гвалтівнка, це треба відпустити і забути. Ти ж не видна що тебе згвалтувати, так чого собі все життя псувати через це? До цього треба ставитись простіше (а то вбито в голову щоб "недай бог з комось переспати", а саме така установка в голові ламає психіку у разі згвалтування) як до звичайного сексу щоб лешге і швидше це пережити, адже нажаль від цього на 100% ніхто не захищений.
Луцьк до Лучанин Показати IP 26 Січня 2022 08:56
Можливо це вам "це просто секс"... От до прикладу,якби вас примусили проти вашої волі пройтися містом без одягу,без спідньої білизни,голим..Дуже приємно вам би було морально після такого "дефіле"??Не зациклилися потім на цьому?Або якби вас згвалтували багато в цьому приємностей,щоб так швидко забути і відпустити?Суть не "просто секс",а суть в тому,що людину примушують проти її волі до вчинку,який потім відбивається на її психоемоційному стані.Отож не пишіть дурниць.Якби це сталося з вашою мамою,дружиною,сестрою чи донькою теж порадили б "відпустити і забути"??
Євробидло до Луцьк Показати IP 26 Січня 2022 09:14
Чому Ви відразу пишете якби це сталося з його мамою чи дружиною? - Пишіть прямо, якби його 2 мужика скрутили і згвалтували - щоб ти тоді кукарікав? це ж просто секс. Я до того - що секс різний буває. Це як в анекдоті: ЧОловік запитує у дружини: - а міннет це зрада?, дружина відповідає: - дивлячись хто кому робить.
Лучанин до Євробидло Показати IP 26 Січня 2022 11:00
От хай би вас так, хоч і у вас вдале порівняння. Ще раз повторюю для тих хто в танку: "ЧОГО ЧЕРЕЗ КОГОСЬ МАЄ ВСЕ ЖИТТЯ СТРАЖДАТИ НІВЧОМУ НЕ ВИННА ЛЮДИНА" що ж не зрозумілого в тому що я пишу. Це треба пережити і жити не минулим, а сьогоднішнім і майбутнім
Лучанка Т до Євробидло Показати IP 26 Січня 2022 18:47
Як у вас все просто, і анікдот посипався. Зразу ж видно, що ні дружини, ні дітей! Спочатку подорослішай, а потім пиши!
Євробидло до Лучанка Т Показати IP 26 Січня 2022 21:58
І дружина і дитина. А в тебе точно ні чоловіка ні сексу. А якщо і є чоловік - то не допрацьовує.
Лучанин до Луцьк Показати IP 26 Січня 2022 09:32
Я розумію але якби не було зацикленість на цьому як правило зашкалює і саме ця зацикленість ламає психіку. Я вів до того що чого через когось людина має все життя страждати, вона ж не винна в тому що сталось і має право радіти життю а не все життя через когось страждати. Ну у вас порівння трохи недале, маю наувазі не рівносильне (тому що це всі бачили і суспільство як правило буде тиснути через це, а ще є любителі на відео зняти) її ж не привселюно гвалтували. Бути виставленим на публіку і коли щось сталось на одинці це різні речі. Але в будьпякому випадку відпустити і забути.
Внук до Лучанин Показати IP 26 Січня 2022 18:48
Тебе в дупцю часом не чпокнути?
Була до Лучанин Показати IP 26 Січня 2022 20:33
Зверталась до Вас
Лучанка Т до Лучанин Показати IP 26 Січня 2022 20:59
Постав себе на її місце! Якби тебе ґвалтували без згоди? Ти хоч, розумієш, що пишеш? Видно, для тебе все норм. Не забувай про закон бумірангу. Скоро це відчуєш на своїй шкірці!
Лучанка Т до Лучанин Показати IP 26 Січня 2022 21:12
Не будемо вдаватись у подробиці. Бажаю вам пережити всі радощі сексуального насилля! Чекаю коментарів! Сподіваюсь, ви будете у захваті!
Лучанин до Лучанка Т Показати IP 26 Січня 2022 22:52
Я був би неймовірно щасливий якби хоча б одна мене домагалась
Манал Показати IP 26 Січня 2022 07:55
Украина ! Жаль что за такое у нас,не делают с ним тоже самое ,в камеру к педофилам маньякам его! А лутше хим.кастрация! Такие уроды не должны доживать до суда и вообще иметь какие то права на жизнь ! Законы наши идиотские ,защищают бандитов, насильников ,депутатов .-при этом наказывают именно пострадавших ,своими несправедливыми решениями и малоэффективными наказанием . Позор нашим правителям -глумитись над ними маньяки!
Лучанка Т до Манал Показати IP 26 Січня 2022 21:04
Повністю з Вами згідна!
Була Показати IP 26 Січня 2022 20:32
Хім кастрація не дієва,злочинець продовжує свою «діяльність» тільки вже не тим самим органом,а пальцями,ногами,підручними речами. Чому жертви живуть цим?це не просто секс,це збірка різноманітних принижень(в тому числі і фізичних і моральних і словесних), навіть в найкращих випадках це невиправна фізична шкода тілу, тут перелік просто не влізе в коментар. Ви ж описали як «просто секс», а отже у вас абсолютний нуль людської емпатії,відносно чого Вас правомірно можна рахувати латентним ґвалтівником,психічно відхиленою особою,або ж чого і гірше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus