USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чому другого підозрюваного у вбивстві Каті Литкіної не оголосили в розшук

4 Травня 2017 14:48
Підозрюваний у резонансній справі про вбивство Каті Литкіної (на фото) з Нововолинська, який переховується за кордоном, досі не отримав повістку. Поки не буде письмового підтвердження про вручення документів, його не можуть оголосити в розшук або ствердити, що він переховується від слідства та правосуддя.

Про це стало відомо під час брифінгу заступника прокурора Волинської області Ярослава Голинського 4 травня.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла 1 серпня 2016 року. Через 10 днів, 11 серпня, тіло дівчини знайшов її батько.

Як повідомив прокурор, під час проведення досудового розслідування встановлено, що 2 серпня 2016 року з 00.30 год. по 02.00 год. двоє неповнолітніх осіб за попередньо змовою між собою, перебуваючи на верхівці терикону шахти № 3, що на вул. Островського в місті Нововолинську, спільно нанесли неповнолітній Литкіній Катерини Сергіївні не менше восьми ударів в голову «невстановленими тупими предметами з обмеженою контактуючою поверхнею». Щоб приховати злочин, тіло перенесли в інше місце на вказаному териконі, де його і виявили 11 серпня 2016 року.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні завершено, за результатами якого до суду 3 лютого 2017 року скерували обвинувальний акт про обвинувачення одного із неповнолітніх – Назара Статочнюка. 20 серпня, напередодні його арешту, неподалік терикону під містком знайшли розбитий вщент телефон Катерини Литкіної. На телефоні був чіткий відбиток пальця – однак слід потім зник з невідомих причин. Про це повідомила бабуся Каті – Ольга Литкіна.

На даний час триває судовий розгляд кримінального провадження у Ковельському міськрайонному суді. Обвинувачений за відповідними рішеннями суду перебуває під вартою.

Інший неповнолітній – Максим Терлецький на даний час перебуває за межами України, а саме в Республіці Словенія, а поліція допитала його по Скайпу. Щодо нього прокурор виділив матеріали в окреме кримінальне провадження. Згадане провадження зупинене у зв’язку із виконанням запиту про міжнародну правову допомогу.

Згодом, відповідно до вимог КПК України, прокурор склав письмове повідомлення про підозру про вбивство Катерини Литкіної та скерував його до компетентних органів іноземної держави (Республіка Словенія) для вручення неповнолітньому та його батькам.

Також прокурор скерував до Словенії повістки про виклик неповнолітнього разом із батьками до прокурора з метою проведення з останнім відповідних слідчий дій.

Водночас, у прокуратурі, станом на сьогоднішній день від іноземних колег не надходила будь-яка інформація та документи, що підтверджують вручення неповнолітньому письмового повідомлення про підозру, належне повідомлення останнього про виклик до прокурора.

Як пояснив Ярослав Голинський, відповідно до законодавства Республіки Словенія, повідомлення про підозру має бути вручене в суді. Лише після цієї процедури, якщо він не з’явиться на виклик, його можна було б оголошувати в розшук чи подавати клопотання про надання дозволу на затримання з метою приводу, застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою. А поки немає офіційного підтвердження, що Максиму Терлецькому вручили письмове повідомлення про підозру, жодних дій з ним вчинити не можуть.

До слова, переписка зі Словенією щодо цієї справи проходить через ГПУ і триває уже з січня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Думаю Показати IP 4 Травня 2017 15:20
Нічого там не буде. Це занадто складно для корумпованої України.
V Показати IP 4 Травня 2017 15:52
кожна істота у якої є мозкові звивини, хоч в мінімальній кількості, робить свої дії усвідомлено, тобто для чогось,тобто мотивовано, а в цьому випадку, читаючи матеріали виставлені в ЗМІ так і не зрозуміло для чого, чому, через що, за що було вбивати цю дівчинку? Адже ж, б....дь, ті хто це робив думали ж про щось чи як?
Совість Показати IP 12 Січня 2018 17:22
Та все там зрозуміло... Через ревнощі одного, що так і не стала його і через те що пішла від іншого. Вот два брата і вчинили злочин.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus