USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому Луцьк поки не купив десять швейцарських тролейбусів

26 Вересня 2018 11:54
Тендер з купівлі 10 швейцарських тролейбусів не відбувся через те, що не було продавця. Зокрема, партнерам зі Швейцарії постійно погрожували та ставили незрозумілі питання.

Про це йшлося 26 вересня під час засідання сесії міської ради.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад розповів, що тендер двічі не відбувся через відсутність продавця, але він буде оголошений ще раз, напевно, вже наступного року.

«Я думаю, що всі депутати хочуть, щоб в нас була достатня кількість тролейбусів. І ми не будемо відмовлятися від участі в проекті Європейського інвестиційного банку щодо купівлі 30 тролейбусів», - зазначив Григорій Недопад та додав, що місту необхідно 110 тролейбусів, а наразі є 42.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що юридично учасник тендеру відмовився, тож у міському бюджеті залишилося 10 мільйонів, але ці кошти розподіляють, зокрема і на реабілітаційний центр для атовців, тому що обласна рада не проголосує за повернення 5 мільйонів, як субвенцію з обласного бюджету.

«Коли ми побачили, що в нас з’явилися ці кошти, то було просто некоректно просити гроші в обласної ради», - пояснив виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Як зазначила депутат Алла Надточій, на минулих сесіях Ігор Поліщук заявляв, що він є головним перемовником щодо купівлі 10 швейцарських тролейбусів.

Однак радник міського голови Ігор Поліщук це заперечив: «Я жодного разу у житті не був у Швейцарії. Ви знаєте, я приводив таблицю, наскільки активно міста західної України користуються вживаними тролейбусами. Міста купували їх по 1,5 мільйона гривень, а ми мали купити по мільйону. Наші партнери говорили, що їм постійно дзвонили, погрожували, задавали незрозумілі питання – в Європі так не звикли працювати».

Він наголосив, що місто закупить тролейбуси, і будуть ремонти доріг, і облаштування парків.

«Ми будемо робити все, щоб наше місто розвивалося», - зазначив Ігор Поліщук та додав, що у рамках співпраці з обласною радою з області виділили кошти на ремонт перехрестя вулиць Карпенка-Карого та Дубнівської.

Нагадаємо, 23 лютого делегація КП "ЛПЕ" разом з представником Луцької міськради оглянула тролейбуси з кондиціонером та доступністю для людей з інвалідністю в швейцарському місті Біль. 10 таких тролейбусів планували придбати для Луцька.

Із цього приводу раніше радник Луцького міського голови, депутат міськради Ігор Поліщук пояснив, що 10 довгобазних тролейбусів зі Швейцарії коштують трохи більше, ніж 1 короткобазний тролейбус «Богдан». Окрім того, показник «ціна/якість» тролейбусів «Богдан» залишають бажати кращого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Просто Показати IP 26 Вересня 2018 12:11
сра%і відмивали... задовбали з тим центром вже.
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2018 12:43
Правильний заголовок: Чому за 27 років Незалежності не розроблено програму розвитку електротранспорту. Є достатньо потужностей для виробництва трамваїв, тролейбусів, локомотивів, вагонів, а ми їздимо в морально і фізично застарілому транспорті часів СРСР. Декомунізацію не з того боку почали: пам"ятник звалити легко, а от щось виготовити своє чомусь за 27 років так і не змогли.
Патріот Показати IP 26 Вересня 2018 13:01
Купувати потрібно вироблене в Україні, щоб $ не виходили за межі України, це напевно і першокласник розуміє, а чомусь більшість чиновників ні. А стосовно якості, дійсно треба робити так, щоб швейцарці у нас купували хай не вживані, а хоча б нові тролейбуси і не тільки тролейбуси, тоді і позику у МВФ брати не прийдеться.
Читач Показати IP 27 Вересня 2018 20:51
Як добре, що у всіх нас є пан Поліщук! Щира повага і шана турботливій і мудрій людині з великої літери. Патріот, державник, поліщук!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus