USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Чорна п'ятниця»: як магазини обманюють українців

16 Листопада 2017 16:11
«Чорна п'ятниця» цього року випадає на 24 листопада. Українські магазини обіцяють запаморочливі знижки на товари.

Видання «Сегодня» дізналося, як купити річ дешевше.

Традицію глобальних розпродажів Україна запозичила у США, де вони проходять в першу п'ятницю після Дня подяки. За один день американці в середньому спускають $50-60 млрд, продавці обіцяють знижки аж до 90%. Люди стоять годинами в чергах.

В Україні розпродажі проводять в основному великі торгові центри і онлайн-магазини. Продавці зізнаються: «чорна п'ятниця» - це можливість залучити нових клієнтів, порадувати лояльних і заодно позбутися залишків товарів, на які зараз не сезон. На відміну від зарубіжних ритейлерів, українські ставлять знижки скромніше.

«В середньому в «чорну п'ятницю» ціни знижуються на 40-50%. Найпопулярніші акції: продаж лімітованої кількості товарів зі знижкою, безкоштовна доставка за замовлення, «1+1=3» (три товару за ціною двох)», - говорить керівник онлайн-маркету Bigl.ua Андрій Здор.

У мережі знижки набагато масштабніші: продавці не витрачають гроші на утримання магазину, тому можуть скинути більше без збитку для себе. Зробити манікюр зі знижкою або повечеряти в ресторані навряд чи вдасться удвічі дешевше.

«Найчастіше знижки роблять на одяг і взуття. Літні сукні, сарафани дійсно можна купити на 70% дешевше, а теплий одяг з минулих колекцій - на 25-40%. Реальні знижки на техніку, електроніку та меблі не перевищують 15-20%» , - пояснив керівник маркетплейса Prom.ua Іван Портной.

«Звертайте увагу на розмір знижки. Він повинен бути реалістичним: наприклад, мобільний телефон за 10 тис. грн не може коштувати навіть в «чорну п'ятницю» 3 тис. грн. Читайте відгуки про продавця і товар. Можливо, велика знижка - це спосіб продати продукцію з дефектом. Не погоджуйтеся на передоплату за «бронювання» товару з величезною знижкою. Намагайтеся оформляти замовлення через корзину і оплачувати його готівкою кур'єру або післяплатою «, - радить Андрій Здор.

Що стосується розпродажів в торгових центрах, то тут теж чимало підводних каменів. Магазини одягу часто дорогі речі просто ховають на період знижок. Те ж саме стосується ходових розмірів. Крім того, американські магазини не раз викривали в продажу «похідних продуктів» - вони виглядають як оригінальні, але менш якісні і виготовлені тим же виробником, але спеціально для продажу в «чорну п'ятницю». З плюсів: в магазині немає ризику потрапити на шахраїв і можна приміряти речі.

Чорна п'ятниця в 2017 році почнеться о 23:59 у четвер, 23 листопада, за київським часом. Тобто, в ніч з 23 на 24 листопада практично у всіх магазинах будуть величезні знижки і неймовірну кількість народу. Деякі магазини і гіпермакетів можуть працювати на кілька годин довше, а то й цілодобово.

Розпродаж триватиме протягом 72 годин (3 діб) і закінчиться 26 листопада о 23:59. Тим не менш, деякі інтернет-магазини практикують проведення акції і протягом тижня і навіть двох.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Триндець Показати IP 16 Листопада 2017 16:54
Це ви написали як дурять чи зробили рекламу? А дурять вони так: за пару днів до розпродажів піднімають ціни, а далі по тексту. Вже і китайців навчили це робити. Раніше в китайців були реальні знижки, а зараз теж іде підйом ціни майже в два рази, а потім пишуть знижка до 90%, таким чином продають ще дорожче від початкової вартості. А народ ведеться. Хочете щось придбати - зробіть скриншот сторінки потрібного вам товару, якщо це в інтернеті, або зфотографуйте цінник за декілька днів до розпродажу, а потім просто звірте на скільки реальна знижка!
Ася Показати IP 16 Листопада 2017 16:56
А В Україні лохи на розпродажі ведуться. У нас такі розпродажі, що реальна ціна у нших магазинах, а у них це по розпродажі, спочатку ціну ставлять високу може хто лаханеться а потім віддають по ціні, яка є прибутковою а не по собівартості,як вони кажуть.
Ігор Показати IP 23 Листопада 2017 12:11
За тиждень-два до пятниці (чорної,чорноЇ) піднімуть ціни на тисячу,півтора,а в пятницю опустять на 300-400 гривень.Лохотрон!
kvac Показати IP 19 Листопада 2018 16:38
Ціни підняли! Тепер попустять, вийде ще дороще! Стояв холодильник 14999 тиждень тому, тепер він 17999 по знижках чорної пятниці він буде 15999 ! Супер акція на все!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus