USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Давайте будемо людьми», – Луцький міський голова закликав не підвищувати ціни на оренду житла

15 Березня 2022 10:15
Чимало лучан скаржаться на те, що орендодавці почали піднімати ціни на житло. Натомість багато молодих сімей опинилися в скрутному становищі через втрату роботи або ж мінімальні виплати.

Луцький міський голова Ігор Поліщук у своєму відеозверненні 15 березня закликав власників квартир не наживатися на біді у військовий час.

«Багато лучан скаржаться на те, що власники квартир піднімають оренду в декілька разів. Хтось вимагає наперед оплату на довгий період і ті, хто не має власного житла, не мають куди діватися. Серед них – багато молодих сімей. Давайте будемо людьми, увійдемо в положення, багато людей опинилося без роботи або з мінімальною зарплатою у зв’язку із простоєм. Можна заробити за 2-3 місяці якісь гроші, а як себе потім почувати, коли сім’я з дитиною кудись виїхала через тебе. Сьогодні такий час, коли ми маємо бути милосердними, розуміти потреби один одного, допомагати один одному. Тому прошу: поставтеся з розумінням до проблем інших людей. Бо поки ми не змінимося, на нас будуть припадати нові й нові випробовування», – наголосив міський голова.

Він також нагадав, що в Луцьку продовжують роботу Центри допомоги ЗСУ, теробороні та містам, які опинилися на межі гуманітарної катастрофи у драмтеатрі та Центр допомоги біженцям в РАЦСі, куди можна приносити речі.

«Можна приносити одяг, дитяче харчування, медикаменти, інші речі. Це потім видається біженцям, які сюди приходять, щоб адаптувати їхнє життя до нових умов. Адже багато людей сюди приїхало з мінімумом речей», – зазначив Луцький міський голова.

Читати ще: До Луцька продовжують прибувати біженці, містян закликають допомагати

Крім того, у Луцьку працює штаб психологічної допомоги. Міський голова подякував тим фахівцям, які постійно чергують, допомагають людям, які звертаються до штабу.

«Наступає період, коли відбувається психологічний злам, починається загострюватися почуття тривоги, песимізму, депресії. Закликаю не піддаватися цим почуттям, це природньо але ми мусимо це перебороти. Хто не може впоратися – у нас діє психологічний штаб 0 800 400 332», – закликав Ігор Поліщук.
Читати ще: «Не піддавайтеся панічним атакам!» – Ігор Поліщук звернувся до мешканців громади

Усі комунальні підприємства, установи, які забезпечують життєдіяльність міста, працюють у штатному режимі. Учора комунальні служби отримали завдання почати здійснювати санітарне прибирання міста, промивати зливові каналізації. Щойно запрацюють асфальтні заводи – розпочнуть виконувати поточний ремонт доріг, наносити розмітку.

Читати ще: Якщо є можливість, відновлюйте роботу бізнесу, – мер Луцька звернувся до підприємців
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus