USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ДБР проводило обшуки на митному посту «Ягодин». Що шукали

29 Грудня 2021 14:59
Учора державне бюро розслідувань проводило обшуки на митному посту «Ягодин», однак слідчі дії не стосувалися діяльності митників. Правоохоронці хотіли вилучити документи, які стосувалися правопорушень з боку суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

У телеграм-каналі Держмитслужба повідомили, що обшуки проводили вчора о 14.00.

«Вчора на митному посту «Ягодин» Волинської митниці з 14:00 ДБР проводило оперативні заходи. Зламано шлагбаум, покладено обличчям до долу всю зміну поста. Відпрацювання проводилося в рамках кримінального провадження, щодо зловживання владою або службовим становищем за ознаками вчинення злочину передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу України. З сьогоднішнього дня керівник митниці Артем Гузь на лікарняному», – йдеться у повідомленні.

Речниця Волинської митниці Валентина Черниш підтвердила Інформаційному агентству Волинські Новини, що обшуки дійсно проводили, але правоохоронці не застосовували до митників засобів фізичного впливу.

«ДБР дійсно проводило санкціоновані обшуки на митному посту «Ягодин», який був санкціонований ухвалою Личаківського районного суду у місті Львові. Обшук стосувався правопорушень з боку суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які здійснювали митне оформлення та пропуск через пункт пропуску «Ягодин».

Слідчі не оголошували підозри та не викликали у якості свідків працівників митниці. Вони дуже чемно себе поводили стосовно митників, їхнім головним завданням було вилучити документи, які могли б підтвердити чи спростувати правопорушення з боку тих суб’єктів, щодо яких ведеться кримінальне розслідування. Ніхто нікого нікуди не клав. Так, дійсно трохи пошкодили шлагбаум, але прикордонники швидко його полагодять», – зазначила, додавши, що обшуки можна було і не проводити, адже слідчі могли отримати доступи до баз даних митниці та вилучити певні документи, отримавши на це ухвалу.

Також вона спростувала інформацію про те, що керівник Волинської митниці Артем Гузь пішов на лікарняний сьогодні, адже він це зробив набагато раніше.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
QWERTY Показати IP 29 Грудня 2021 15:14
"....Правоохоронці хотіли вилучити документи..." Ось і вся суть для простих смертних, хотіли і не вилучили. А реально там було простіше - правоохоронці за приїзд із обшуком на митницю заплатили певну суму, на митниці збрили вдвічі більшу, і всім добре і робота типу робиться. А в Ягодині як платили всі так і платять далі. Це ДБР із їхніми зарплатами та реальною роботою розігнати за їхню роботу давно треба
ха-ха Показати IP 29 Грудня 2021 15:25
Брєд сивої кобили, це типу митник взявши хабар 50 євриків квитанцію собі виписує? Сядь в машину шановний правоохоронець, а точніше лівоохоронець до пацана, що машину переганяє чи товар везе, зніми цей перетин кордону на приховану відеокамеру і матимеш доказ про хабар, а не цю мильну бульбашку із обшуком
Дантес Показати IP 29 Грудня 2021 18:25
Зламаний ДБР-цями шлагбаум повинні лагодити прикордонники? Чому кожен не відповідає за свої дії? Хто зламав, той нехай і лагодить! Тим паче, якщо це не стосувалось діяльності митного посту, то навіщо було ламати шлагбаум... якщо була ухвала суду, то не думаю, що хтось чинив опір. Це просто було зроблено для спецефектів.
Mykola Показати IP 30 Грудня 2021 03:10
Курвы продажні
Прокурор Показати IP 30 Грудня 2021 08:59
Хотів, але не зміг... Нагадує імпотенцію..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus