USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Демонтаж Центрального ринку: суд вкотре відмовив базарникам у забезпеченні позову

14 Лютого 2020 12:24
Черговий суд щодо знесення Старого ринку не дав базаринкам жодного результату. Одна з підприємців Старого ринку подала заяву про забезпечення позову шляхом відміни окремих пунктів рішення Луцької міської ради про розірвання договору оренди на вулиці Глушець, 1 з КП «Луцькі ринки» та заборону знесення торгових місць, проте суд відмовив у задоволені позову через відсутність правових підстав.

Відповідну ухвалу виніс Господарський суд Волинської області 13 лютого.

Нагадаємо, нещодавно суд відмовив у задоволенні заяви Волинської обласної спілки споживчих товариств про забезпечення позову щодо знесення паркану на Старому ринку. Зокрема, облспоживспілка просила заборонити демонтувати огорожу навколо ринку, яку хоче витребувати у КП «Луцькі ринки», однак суд відмовив.

Так, суд встановив, що 11 жовтня від фізичної особи – підприємця Наталії Мельничук надійшла заява, в якій вона просить забезпечити позов шляхом припинення дії певних пунктів рішення Луцької міської ради «Про припинення права постійного користування комунальному підприємству «Луцькі ринки» земельною ділянкою». Також заявниця просила заборонити КП «Луцькі ринки» та департаменту муніципальної варти Луцької міської ради проводити демонтаж розміщених на земельній ділянці на вулиці Глушець, 1 тимчасових споруд та інших конструкцій до вступу в законну силу рішення суду по справі.

Заявниця посилалася на те, що має намір подати позов до «Луцьких ринків», аби відкликати згоду на вилучення земельної ділянки на Глушець, 1 та про визнання недійсним та скасування окремих пунктів рішення міської ради, зокрема про припинення орендних договорів та очищення земельної ділянки шляхом демонтажу.

Відзначимо, що заявниця вважала, що рішення міської ради прийняте з порушенням вимог чинного законодавства України та порушує законні права та охоронюванні законом інтереси позивача. А надання згоди КП «Луцькі ринки» на припинення права користування земельною ділянкою, на якій розміщені торгівельні місця, є порушенням Конституції України та інших законів. До того ж, на її думку, рішення міської ради є поза межами її компетенції та повноважень.

Втім, суд вирішив, що заява Наталії Мельничук про забезпечення позову до задоволення не підлягає з огляду на відсутність правових підстав для задоволення заяви в частині забезпечення позову шляхом призупинення дії пунктів рішення міської ради про припинення оренди та очищення ринку знесенням.

На думку суду, метою подачі позову має бути захист порушених прав ФОП Наталії Мельничук, торгівельне місце якої знаходиться на земельній ділянці, тож правові підстави для задоволення заяви про заборону демонтажу всіх тимчасових споруд відсутні. До того ж, заява не містить жодних відомостей щодо знаходження на торгівельному місці, яке заявник орендує, об’єкту торгівлі.

Відтак, суд вирішив, що у задоволені заяви фізичної особи-підприємця Наталії Мельничук про забезпечення позову слід відмовити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Андрій Показати IP 14 Лютого 2020 12:45
Самий демократичний та реформований суд... який не прагне зупинки протистояння і цивілізованого вирішення у справі....
2 до Андрій Показати IP 14 Лютого 2020 13:15
Суд не може прогнутися під людей які роблять протистояння. Є закон. Якби все вирішувалося силою, в нас би кожен суд був би групою підтримки з вилами.
Андрій до 2 Показати IP 14 Лютого 2020 13:38
БЕЗ ПРИВ'ЯЗКИ ДО ЯКОЇСЬ З СТОРІН! Суд не повинен прогинатись! Але Суд при вирішенні справи керується принципом верховенства права, відповідно до якого, зокрема, людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями !!! Якщо Суд бачить, що протистояння наростає і є ймовірність загрози життю та майну сторін то чи не СОЛОМОНОВЕ рішення призупинити всі дії з любих сторін і пришвидшити розгляд справи????
2 до Андрій Показати IP 14 Лютого 2020 13:57
В нас вже десяток "активістів" на свободі бігає через такі рішення. Вбив людину, пригнав групу підтримки з вилами, отримав підписку про невиїзд. Це нормально? Вкрав шоколадку - 3 роки сиди.
Андрій до 2 Показати IP 14 Лютого 2020 14:22
Ви самі собі суперечете! Моделюємо ситуацію: була наприклад погроза вбивством -, що потрібно зробити а) мінімум домашній арешт або б) усунути можливість контакту з можливою жертвою. По аналогії і тут є протистояння перейшло в силову стадію є заяви обох сторін про побиття та псування майна... Суд чекає, що когось вб'ють? Юридично призупинити і оперативно розглянути і крапка!
Досить. Показати IP 14 Лютого 2020 13:21
Якщо всі так проти ФОПів з Центрального ринку(а не базарників),і ви обзиваєте їх бидлом,худобою і тд.,то погрузіть цих людей в товарні вагони і відправте в ГУЛАГ,в Соловки..... і може тоді відремонтується "корито"в центрі міста,дороги, відреставруються старі будинки(що залишилися).
Луцьк до Досить. Показати IP 14 Лютого 2020 16:43
Краще відправити в дурдом,бо ведуть себе гірше дурнів
Остап Вакарчук Показати IP 14 Лютого 2020 13:25
Так значить!? Спекулянти-базарники вже пройшли майже всі етапи змагань з правової етики щодо відстоювання Луцького старого ринку. Муніципалів пройшли, Сиротинську Юлю набили по морді, журналістів всіх обізвали та шуби всім їм понакупляли, з Петром Шпигою пообнімались та з його підлеглими, Луцьку міську владу послали подальше разом із Луцьким судом. Підтримкою від керівнитва області не заручились. Залишилось два варіанти, щоб в Луцьк приїхав В.Зеленський або ще краще Д.Трамп та зробили свої висновки щодо підтримки барижників старого ринку. Ну якщо і В.Зеленський з Д.Трампом не допоможуть, залишається друге писати скарги в ООН та у Гаазький суд на дії Луцької міської влади або стрелятись через носовичок.
Айболить до Остап Вакарчук Показати IP 14 Лютого 2020 13:40
Що куриш Остап????? Що за брєд несе,кого побили?????? Іди прокапайся,рекомендую, не гарантую ,правда,що поможе....
Света до Остап Вакарчук Показати IP 14 Лютого 2020 14:42
про бариг влучно. Це кліщі, які нічого не виробляють лише перепродують утридорога!!!
Математик до Света Показати IP 14 Лютого 2020 16:43
Вчіть класиків, пані Світлана, які писали, що любий державний орган,мерія, суди,іт.д. є паразити на тілі суспільства, так як тільки споживають та нічого не виготовляють,навіть не посередники,як підприємці....і їм держава нічого не платить, а навпаки...
Анонім до Остап Вакарчук Показати IP 14 Лютого 2020 23:03
Треба написати у "Спорт лото!"
Народна прокуратура Показати IP 14 Лютого 2020 13:58
Фото "беркутні по-луцьки"
Маяківський Показати IP 14 Лютого 2020 14:15
Їж ананаси, рябчиків жуй - день твій останній приходить базарний буржуй !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus