USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Лучани просять підприємців Центрального ринку припинити провокації та мітинги. Петиція

18 Травня 2020 15:03
Місцеву владу Луцька просять врегулювати питання щодо Центрального ринку, який псує враження від історичного центру міста. Натомість підприємців ринку закликають не створювати критичну ситуацію в міста та припинити мітинги.

Таку петицію 18 травня зареєстрував Олександр Бережний. Підписати її можна за посиланням.

Подаємо повний текст петиції без змін:

«Шановна міська радо!

Просимо врегулювати питання щодо Центрального ринку, який через свою занедбаність, псує враження від історичного центру міста та відвертає від Луцька туристів.

Водночас зауважуємо, що до підприємців, які ведуть там свою діяльність, потрібно поставитись максимально гуманно, забезпечивши їм місця для торгівлі в інших локаціях, надавши всі умови для транспортування туди їхнього товару. Важливим є те, щоб кожен з них міг відновити торгівлю одразу після закінчення карантину.

Також просимо в підприємців Центрального ринку не створювати критичної ситуації в місті та припинити мітинги.

Закликаємо муніципальну поліцію не йти на провокації третіх осіб та не застосовувати фізичної сили у випадку конфліктів з ними або підприємцями.

Вимагаємо, щоб міська рада попереджувала підприємців про демонтаж їхніх кіосків мінімум за два тижні до його проведення. Демонтаж кіосків з товаром є неприпустимим, там можуть бути вибухонебезпечні або отруйні речовини.

Просимо повідомити громаду Луцька про те, що буде зроблено з цими територіями після демонтажу незаконно встановлених кіосків. Ми вважаєм, що неприпустимою є їх подальша забудова або проведення там підприємницької діяльності іншими суб'єктами господарювання. На нашу думку, єдиний припустимий варіант – загальногромадське їх використання в гармонії з навколишньою архітектурою.

Просимо розглянути цю петицію у максимально короткий термін».

Нагадаємо, 15 травня на Центральному ринку розпочали демонтаж контейнерів, які не мають чинного права розміщення на території, оскільки термін договору оренди на ділянку, яку орендувала компанія «Скорпіон-Сервіс», закінчився ще в грудні минулого року.

Власників кіосків двічі (у грудні та січні) попереджали про те, що їхні МАФи знаходяться на ринку незаконно. Також на кіосках розміщували наліпки про демонтаж.

Рішення про демонтаж прийняли на виконавчому комітеті міськради.

Однак під час демонтажу конструкцій не минулося без провокацій і сутичок за участі підприємців ринку, активістів, поліцейських і муніципалів.

Відзначимо, що частина підприємців Центрального ринку вже переїхали на ринок «Новий».

Своєю чергою, цьогоріч на початку зими виконавчий комітет Луцької міської ради оголосив Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу концепцію розвитку території, прилеглої до Луцького замку.

Із усіма поданими на конкурс проєктами можна ознайомитися тут: Родельбан на схилах замку, острів і луцька Бессарабка: як зміниться Старе місто. Проєкти
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Лучанин Показати IP 18 Травня 2020 15:33
Скільки я себе пам'ятаю, а це майже 50 років, на ринку завжди було повно народу, і до 91 і особливо після. Порядок на ньому ніхто ніколи не хтів наводити, проте попит не зменшувався. Якби туди не йшов народ, то і підприємці би там не сиділи, а шукали б собі інші місця. Але комусь потрібно було влаштувати цю війну. Проекти кажете, можу навіть поспорити що найкращим проектом буде той, що буде належати власнику цих заворушень. А для людей найкращий проект - реставрація та приведення до нормального стану існуючого ринку.
ЛучанинУ до Лучанин Показати IP 18 Травня 2020 16:38
Які підприємці, ви про кого? То бариги-спекулянти!!! Досить вже скиглити! Гнати їх звідти!
лучанка Показати IP 18 Травня 2020 15:51
А де посилання для підтримки петиції?
неуважній до лучанка Показати IP 18 Травня 2020 16:10
у другому абзаці
Лучанин Показати IP 18 Травня 2020 16:12
Особисто я нічого не прошу. А провокації стаються з вини міської ради. З бульдозером на людей це явний перебор! Такого в Луцьку ще не було!
ЛучанинУ до Лучанин Показати IP 18 Травня 2020 16:41
Правильно! Треба було відразу водометом і пригнати машину з будою і туди не задоволених пакувати! таких як Рижков провокаторів! Так влада діє коли йдуть у всуперечку з її діями, а тим більше коли суд вирішив, що і до чого!
Лучанин до ЛучанинУ Показати IP 18 Травня 2020 17:15
Ти напевно нащадок шарікова. Водомети, в буду пакувати...не захлинись від злості
скептик до ЛучанинУ Показати IP 18 Травня 2020 18:58
тебе в буду посадити. і піднебіння твоє чорне смолою залити, щоб не гавкав
Саша Показати IP 18 Травня 2020 16:49
Всі на ДПЗ!!!!!!!
скептик до Саша Показати IP 18 Травня 2020 18:59
ВЙО з прапором в руках і барабаном на шиї
Саша Показати IP 18 Травня 2020 16:51
Всі на ДПЗ!!!!!!!
Василь Показати IP 18 Травня 2020 17:04
Вина влади незаперечна.Цей ринок потрібно було забрати з центру ще років 10 тому.Але всі зволікали,бо були задіяні значні гроші.От і дотягнули!!! З -під замку потрібно забрати і електропідстанцію,а не тільки весь цей базар. Але це потребує зміни маршрутів приміських автобусів,із заїздом на Новий ринок. В Китаї такий гадючник знесли би за одну ніч.І сліду би не було!!! А в нас соплі жують вже роками!!!
Досить Показати IP 18 Травня 2020 17:17
Нехай привезуть водомет ЛучанинУ та його батькам,а потім приїде машина з будою та вивезе на Соловки.Щоб думав,що писати в дописах.Ти ще б "чорний воронок"приплів до старших жінок,які працюють на ринку.
Галина Показати IP 18 Травня 2020 18:52
До автора петиції пана Бережного - виправте на сайті в тексті петиції ..." забеспечивши".Так ріже очі, що підписати таке рука не піднімається. В цій статі цієї помилки нема.
Анонім Показати IP 18 Травня 2020 19:21
Знов міськрада в ролі "народу" виступає.Смердить ці новини і петиції читати
Алех Показати IP 21 Травня 2020 19:14
Як би міська рада надала нормальні умови підприємцям такого не було б. Коли в Польщі зносили ринок побудували новий ангар для торгівлі і підприємці з радістю туди переїхали . Там і тепло і зручно А наша влада нічого не хоче давати тільки бере.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus