USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Депутатів Луцькради переконують колективними листами

27 Квітня 2011 10:50
У Луцькій міській раді оприлюднили текст звернення до міського голови Миколи Романюка та депутатів міської ради. Це звернення, стверджують у відділі інформаційної роботи міськради, підписало аж 737 підприємців Завокзального ринку. У ньому підприємці просять підтримати проект рішення про передачу земельної ділянки в оренду облспоживспілці.

Нагадаємо, Волинська обласна спілка споживчих товариств заявляє, що готова добудувати пішохідний міст між залізничним вокзалом і Завокзальним ринком, але за умови, що міськрада надасть їй земельну ділянку 3,5 гектара для обслуговування ринку «Завокзальний» в оренду на 25 років. Наразі договір оренди цієї земельної ділянки закінчується у 2012 році.

Проте окремі депутати виступають проти цього , заявляючи, що «не варто поспішати».

Підприємці, що підписали звернення, кажуть у мерії, представляють Волинську обласну організацію приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери. Сайт міськради опублікував текст звернення:

«Ми підприємці Завокзального ринку міста Луцька, які є членами громадської організації, пам'ятаємо про вольове рішення Луцької міської ради, прийняте у вересні 2009 року про надання в оренду Волинській облспоживспілці терміном на 5 років землі, на якій розміщений даний ринок.
Це не лише засвідчило про реальність намірів влади підтримати існування та розвиток малого бізнесу в Луцьку, але й додало нам впевненості у завтрашньому дні, вселило надію на подальше взаємопорозуміння між владою та підприємцями, що в свою чергу позитивно відобразилось на вкладені коштів у розвиток ринку. За це ми дуже вдячні. Нами спільно з Волинською облспоживспілкою проводиться благоустрій території та вживаються заходи в межах затвердженої Концепції розвитку ринків на території м.Луцька. Однак, Завокзальний ринок потребує значно більших інвестицій, а короткостроковий термін дії договору оренди землі обмежує розмір вкладання коштів в благоустрій ринку.
З інтернет-видань нам стало відомо, що на чергову сесію Луцької міської ради внесено питання про продовження з облспоживспілкою договору оренди землі під Завокзальним ринком терміном на 25 років, яке буде розглядатися 28 квітня поточного року. Викликає занепокоєння суперечливе, неоднозначне ставлення депутатів до даного питання, спори і дискусії, які ведуться між нашими обранцями про згоду облспоживспілки на інвестування робіт по добудові пішохідного мосту, який сполучатиме залізничний вокзал та комплекс ринків по вул. Карпенка-Карого.
Не зрозуміла позиція окремих депутатів, які знаходять масу причин та пояснень, аби затягнути розгляд цього питання, прикриваючись при цьому «інтересами громади» та захистом наших прав. Але ми, підприємці, переконанні в тому що їхні дії — це прості «піар-шоу» та заробляння дешевого іміджу. Адже тепер престижно, коли депутат має власну думку, відмінну від думки більшості і навіть коли думка політика хибна та не логічна.
Панове депутати. Ви хотіли почути думку підприємців стосовно надання землі в довгострокову оренду? То ж знайте: своїми підписами ми голосуємо «за» позитивне рішення по даному питанню і просимо Вас вчинити так само. І тоді ви не будете крайніми і не будете чути протестів під стінами міської ради. А перенесення розгляду даного питання є ні що інше, як тиск на облспоживспілку і підприємців. Все дуже просто!
Ми переконані, що переважна більшість депутатів міської ради, яка дійсно прагне покращення добробуту лучан та благоустрою нашого міста, розвитку та осучаснення Завокзального ринку підтримує наше прохання та проголосує за продовження договору оренди землі. Ми переконані: тільки Ваше розуміння ситуації, про яку йдеться в нашому зверненні, дасть можливість впорядкувати наш ринок, зробити його зручнішим як для роботи підприємців, так і для покупців, які масово його відвідують.
Ваше рішення буде демонстрацією партнерства влади та бізнесу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Рихтер Показати IP 27 Квітня 2011 12:23
Благими намерениями выстелена догога в ад.
Цікавий Показати IP 27 Квітня 2011 17:35
Після отримання договору оренди (менше як 1 грн за м кв)на 25 років, що заважатиме підняти ціну суборенди для підприємців? Дивний наш народ добровільно пхає шию в петлю!!! Згідно моніторингу цін оренди та суборенди, можу стверджувати, що місто отримує одну грн за м кв, в той час коли орендатори збирають з підприємців (суборендпторів) не менше 50-60 грн за м. кв. Успіхів шановні підприємці, збагатшуйте окремих осіб і розбивайте свої авто на ямах по вул. Кравчука, ходіть темними подвір'ями. А ще платіть за обіди дітям в школу й садочки різного роду побори й активно відстоюйте інтереси тих, хто з Вас три шкури дере! А міська казна хай буде порожня. Успіхів пану Романюку та його співпраці з малим та середнім бізнесом.
Romka до Цікавий Показати IP 28 Квітня 2011 08:34
Підприємці ладні платити в 5 разів дорожче за ту землю, але вони будуть впевнені що завтра якщо прийде до влати якась видлубана з носа козюра і взагалі забере землю. От тоді і будуть наповнювати бюджет коли закриються всі. Мало того, що вдала діє методом лобіювання інтересів, то ще лишилось і землю забрати в людей знищити взагалі їх бізнес і будуть всі їздити на Новий Роник на ГПЗ - а от там певне точно хтось свій збудував і гроші будуть саме в бюджет іти.
Цікавий Показати IP 28 Квітня 2011 11:08
Для підприємців на пряму місто (міська влада) може віддати в 5 разв дешевше й на 25 років, але при чому тут посередник, який бере з підприємців в десятки разів дорожче ніж платить місту???
Сон розуму народжує чудовиськ! Показати IP 2 Травня 2011 16:28
Хто збере ренту з лохів за їх-же комунальну(спільну-сумісну) власність - землю? Право розпоряджатися нею, тимчасово, доручено - меру Романюку. Право користування землею, тимчасово, дозволено укрспоживспілці.Власник - ті самі лохи. Театр абсурду! Типовий приклад маніпуляцій свідомістю - належним чином поставленим запитанням. Тільки при чому тут міст? Хай його збудує Джулінський з Кривицьким, адже вони уклали угоду, при чому Кривицький виступав від імені громади Луцька - тих самих лохів, які не знають до чого приткнутися зі своїми "черепашками" і "контейнерами". Люди! правильно ставте питання перед цими "слугами народу". Запропонуйте Романюку укласти договори оренди землі на пряму.Нащо вам посередник? Запропонуйте "Укрспоживспілці" прийняти Вас в свої учасники - цього давно закритого товариства і спільно вирішувати проблеми оренди і розподілу прибутків від суборенди. І нарешті - не будьте лохами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus