USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Депутати Луцькради не поновили оренду ділянок ринку «Шанс»

29 Серпня 2018 16:01
Прохання поновити на 10 років договори оренди ділянок ринку, до власника якого у депутатів виникло багато зауважень, не підтримали депутати міськради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 46 сесії Луцької міськради 29 серпня.

Депутати розглянули проекти рішень про поновлення договорів оренди землі фізичній особі-підприємцю Петру Шугаю (три земельні ділянки площею 0,1076, 0,0266 та 0,0115 гектара) на вулиці Кравчука для обслуговування ринку «Шанс».

Нагадаємо, підприємці з ринку перед початком засідання мітингували під будівлею міськради, вимагаючи поновлення договорів оренди.

Начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала повідомив, що профільна комісія міськради рекомендувала не підтримувати проекти рішень.

Представник підприємців ринку Раїса Ткаченко розповіла, що підприємці працюють вже по 16-17 років. Раніше, мовляв, на вулиці Кравчука була стихійна торгівля, а згодом Петро Шугай облаштував територію ринку і продавав контейнери підприємцям, зробивши усі дозвільні документи. За кошти, які підприємці сплачували за оренду, облаштували накриття торгових рядів, а також зовнішню освітлення пішохідної зони на вулиці Кравчука. Раїса Ткаченко просила поновити договори оренди, стверджуючи, що підприємці не просять допомоги у держави, самі створюють робочі місця. Депутати, з її слів, змушують підприємців поповнювати лави безробітних або вирушати на заробітки закордон.
Голова правління Асоціації захисту малого та середнього бізнесу «Бізнес – Волинь» Ігор Дильов зауважив, що сьогоднішньої акції протесту могло не бути, якби підприємці не боялися втратити робочі місця. Він зазначив, що щодо ринку зустрічалися з першим заступником міського голови Григорієм Недопадом і той казав, що ділянку планують передати КП «Луцькі ринки». З його слів, можливо, рішення депутатів правильне і підприємець справді не виконав вимог, які перед ним ставила міськрада.
Голова земельної комісії Олександр Козлюк нагадав, що до Шугая були претензії щодо незаконного встановлення його тимчасових споруд на сусідніх ділянках, не були вчасно повернуті ділянки, де закінчився договір оренди під парковку, частину ділянки на вулиці Кравчука підприємець не заасфальтував.

Своєю чергою, орендар ділянок Петро Шугай зазначив, що за два останні роки рік судився з міськрадою та «заплатив адвокатам і суддям», а коли пропрацював 7 місяців, отримав лист з закликом подавати заяву на продовження договорів оренди. Він стверджував, що коли брав ділянку, на ній було болото, не просячи ані копійки з міського бюджету, вклав в облаштування ринку великі кошти, сплачує 460 тисяч гривень щомісяця, а підприємці загалом платять 2 мільйони на рік. Підприємець стверджував, що передав ділянку парковки місту та не займається обдиралівкою підприємців на своєму ринку.
Депутат Андрій Козюра нагадав, що ще за минулих каденцій міськради створювали тимчасові комісії щодо ринків міста і до цього ринку були зауваження стосовно благоустрою і контейнерів на сусідніх ділянках. Контейнери стояли на ділянці, цільовим призначенням якої була парковка.

У підсумку, депутати вирішили не продовжувати оренду ділянок ринку «Шанс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus