USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Депутати хочуть скасувати «червонопрапорний» закон

16 Травня 2011 13:39
Фракція «Наша Україна – Народна самооборона» у Верховній Раді пропонує керівникам фракцій розробити проект постанови про скасування закону про вивішування червоного прапора Перемоги на день святкування 9 травня.
Про це заявив лідер фракції Микола Мартиненко, – інформує Дзеркало тижня.
«Ми пропонуємо, щоб разом прийшли до консенсусу керівники фракцій і внесли відповідну постанову про скасування так званого червонопрапорового закону», – сказав він.
Він висловив думку, що якщо це не буде зроблено, то провокації будуть і 22 червня, на день початку Великої Вітчизняної війни.
Мартиненко зазначив, що в цьому випадку вся відповідальність за ці провокації буде лежати на владі.
У свою чергу, головуючий на погоджувальній раді перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк зазначив, що цей закон скасувати не можна, «тому що закону у нас немає, а закон буде тоді, коли його підпише президент України».
Мартинюк додав, що терміни, відведені президентові для підписання закону, не закінчилися.
Нагадаємо, 20 квітня Верховна Рада прийняла закон, що передбачає вивішування з нагоди Дня Перемоги поруч із державним прапором також копій так званого «прапора Перемоги», тобто прапора однієї з дивізій Червоної армії, піднятого у травні 1945 року на Рейхстагу в Берліні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 16 Травня 2011 17:09
Люди що ви пишите ? Ніяка дивізія не далаб свій прапор щоб повісити на рейхтаг чи куди інде, її потрібно розформовувати а воєнний час командира розстрілювати. Там було піднято простий червоний прапор це історичний факт !!!!! ((((
Олег Савчук Показати IP 17 Травня 2011 02:43
Так, є свідчення що висів червоний з серпом і молотом. Вже пізніше на нього як на священний грааль почали наносити написи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus