USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Депутати хочуть списки, бо підозрюють корупцію

31 Жовтня 2011 17:18
Депутатська комісія Волинської облради просить надати списки осіб, які отримали кредити за програмою «Власний дім» упродовж 2011 року, бо не бачить чітких критеріїв участі у програмі та побоюється виявити в списках олігархів чи «мертві душі».
Таке побажання депутати висловили 31 жовтня в рамках обговорення програми «Власний дім» під час засідання постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.
Як розповів директор Обласного фонду індивідуального житлового будівництва на селі Володимир Корнєйчик, програма діє протягом 12 років. За цей час для поліпшення житлових умов сімей, котрі проживають у сільській місцевості, з місцевих та державного бюджетів виділили понад 35 мільйонів гривень.
Протягом цього року – 4,5 мільйона гривень для забезпечення та поліпшення житлових умов 220 родин.
Зважаючи на те, що дія програми завершується цьогоріч, її пропонують продовжити на наступні 5 років. Умови кредитування наступні: участь у програмі можуть взяти жителі Волині, котрі є громадянами України, ставка позики становить 3%, термін погашення – не більше 20 років, для молодих сімей – не більше 30.
За словами Корнєйчика, списки кредитованих визначають органи місцевого самоврядування. Тобто спочатку їх формують сільські ради, опісля - затверджують районні. І, нарешті, перелік людей, котрі підпадають під дію програми, потрапляє до фонду «Власний дім» та управління АПК облдержадміністрації.
Однак на запитання депутатів, чому одні жителі з’являються у списках, а інші – ні, і чи існують узагалі якісь критерії відбору, голова фонду відповісти на зміг. Зважаючи на це, депутати вирішили переглянути списки кредитованих.
Якщо таких критеріїв немає, то це створює можливості для корупційних дій, - зазначив голова комісії Олександр Шубка. І припустив, що, ймовірно, у списках можуть бути й «мертві душі». Аби пересвідчитися, що це – не так, обранці громади попросили перелік громадян, які отримали кошти цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
томми з гта v.c. Показати IP 31 Жовтня 2011 17:39
підозрюють корупцію? та вони на неї надіяться!
yurik Показати IP 31 Жовтня 2011 19:15
Нехай надрукують ці списки, щоб область знала своїх "героїв" і малозабезпечених
Знаючий Показати IP 31 Жовтня 2011 20:57
Середній кредит на родину виходить близько 20454 грн.
007 Показати IP 31 Жовтня 2011 21:10
Ліберія -151 МІСЦЕ Україна -152 МІСЦЕ Болівія- 153 МІСЦЕ, ЦЕ НАШ РІВЕНЬ КОРУПЦІЇ!!! ВОЛИНСЬКА ОБЛАСТЬ В УКРАЇНІ- 23 МВСЦЕ, ПІСЛЯ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ.
Я з Луцька. Показати IP 1 Листопада 2011 08:55
Я взвгвлі за цю програму мало чула, опишіть хто знає, там тільки на село кредитують чий на місто.?
Майя,лучанка Показати IP 1 Листопада 2011 09:52
Ця програма діє тільки для всіх чиновників і їх діток. ЇЇ дійсно ніхто ніде не рекламував, а критерії відбору у них свої власні. Ні одна молода сімя туди не попала, тільки начальників доньки і синочки.Я також молода сімя жмивемо на часній квартирі , а про своє можеомо тільки в гробу думати, за наші зарплати не можемо забезпечити одне дитя.Скажіть де це є і як можна стати на це житло союі,простій людині.Підкажіть люди добрі, якщо це не сон, а правда
Правдоруб Показати IP 2 Листопада 2011 16:17
футболять звичайних людей як можуть - завжди знайдуть 100 причин відмовити а от "своїм" знайдуть 100 секретних постанов і нормативних актів аби обійти всі заборони і видати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus