USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Держава вперше відшкодує кошти за агітацію партіям, що пройдуть до ВР

27 Червня 2019 14:16
Політичні партії, що пройдуть у парламент у результаті позачергових виборів, уперше отримають компенсацію коштів за агітацію, витрачених з виборчих фондів.

Про це повідомив аналітик Комітету виборців України Денис Рибачок, пише Укрінформ.

«Одна з ключових новацій, яка ніколи раніше не застосовувалася в Україні, вже зараз буде застосована вперше – це те, що держава, фактично, заплатить за агітацію певних політичних партій. Відповідно до оновленого законодавства, якщо політична партія отримує право на участь у розподілі депутатських мандатів, то вона отримає від держави компенсацію за ті суми коштів, які ця партія витратила на агітацію», – зазначив аналітик.

Він пояснив, що така норма буде застосована вперше на виборах до ВР, які пройдуть 21 липня. Рибачок нагадав, що 8 жовтня 2015 року Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання і протидії політичній корупції». Цим законом було винесено зміни до виборчого законодавства і змінено підходи до фінансування кампанії.

«Тобто політична партія може витратити на власну агітацію 360 млн гривень – не більше, тому що такий максимальний розмір виборчого фонду. І всі ці кошти держава поверне для політичної партії за результатами виборів. Тобто платники податків профінансують політичні партії на кілька мільярдів гривень», – пояснює Рибачок.

Аналітик припускає, що для компенсації держава може витратити понад 2 мільярди гривень у разі, якщо до Ради потрапить 5 партій.

«Ми повинні враховувати, що агітація політичних партій – це, як правило, не певні змістовні кроки, а політична реклама. Тобто виборець заплатить за політичну рекламу», – зазначив Рибачок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сераховичі Показати IP 27 Червня 2019 15:39
Чи не краще ті кошти *ніщих* партій було б направити на школи, лікарні?
виборець Показати IP 27 Червня 2019 16:31
А як що виборець голосував не за них,то якого икс, шгршка і ята їм будуть віддавати внесені цими людьми податки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus