USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молода мама з Волині виготовляє дівчаче щастя з намистинок

6 Квітня 2020 08:00
Наталя Свіржевська із Заболоття, що на Ратнівщині, – молода мама в декреті, нині доглядає за донечкою Настусею, якій рік і місяць. Та окрім повсякденних клопотів, знаходить час і на хобі – виготовлення прикрас, які мають неабияку популярність у дівчат – гілочок, гребінців, заколок, шпильок, брошок, діадем, сережок, браслетів.

«За освітою я – вчитель музики, після закінчення педколеджу працювала за фахом у Люблинці Ковельського району, – розповідає про себе майстриня. – А потім вийшла заміж, за трохи часу пішла в декрет, народила донечку. Тож тепер у нас в сім’ї вона – головна».

Утім просто сидіти вдома й тільки доглядати за дитиною – то не для Наталчиної творчої натури. Вона зізнається, що завжди мала потяг до творчості, школяркою любила малювати, навчаючись у коледжі, пробувала писати музику, а ще – закінчила курси перукарів, дуже полюбляла робити подругам різноманітні вишукані зачіски.
«Якось до мене на зачіску прийшла дівчина й принесла для декору заколку-гілочку з намистин, яку їй позичила подруга. І так мені та гілочка сподобалася! – ділиться Наталя. – Подумала: може, й собі спробувати зробити щось подібне? Адже до мене часто дівчата на зачіски приходять, і деколи от бракує якогось штриха, родзинки».

Тож молода мама часу не гаяла й почала шукати майстер-класи в інтернеті. «Там їх – до кольору до вибору, – усміхається. – Переглянула кілька відео, збагнула принцип роботи. І так цим загорілася! Відчувала: це моє, у мене має вийти. Відтак постало питання, де брати матеріали, фурнітуру, бо в нас у Заболотті такого не купиш. Подруга порадила один сайт для рукодільниць. Там і затарююся всім, що мені потрібно. Перше замовлення зробила дуже велике – відчувала, що то таки буде моя справа».
Перші спроби, скромно зазначає Наталка, були такими собі. Але вона рук не опустила, а щодня вдосконалювала майстерність. «Бувало, що так захоплювалася, таке натхнення приходило, що творила й до ранку», – зізнається.

Кожна з прикрас, які народжуються з-під чарівних пальчиків волинської майстрині, має якусь родзинку. «Вони якось самі вимальовуються у мене в голові. От, було, подивилася на візерунок у себе на шторах – і вирішила спробувати подібну прикрасу створити», – розповідає про творчий процес.
Коли заколок, гілочок назбиралося достатньо, Наталка віддала їх подрузі в магазин, там оформили вітрину. «Я викладаю свої роботи у себе на сторінці в соцмережі, але не всі туди заходять, а так у магазин можна зайти, роздивитися, приміряти, чи пасує, – пояснює майстриня. – А попит на мої роботи залежить від сезону. От у грудні й ночами працювала, бо замовляли і дівчаткам на подарунок на Миколая, і на святкові ранки різні заколочки, корони, діадеми. У сезон весіль роботи більше, бо наречені, їхні дружки замовляють гілочки в зачіски».
Наталка каже, що зі своїх робіт не може виділити того, що подобається створювати найбільше, бо любить абсолютно усе. «Якби ви знали, скільки у мене всього ще в голові наплановавно! – усміхається. – От тільки якби часу на творчість було більше, бо більшість і уваги, й часу приділяю своїй вередульці. Та й по дому, по господарству завжди робота є. Але вже як донечка засинає, то цей клаптик часу – мій, одразу сідаю за роботу».
Особливими для майстрині є прикраси, що їх виготовляє для наречених. «Ці прикраси призначені для особливої дати в житті дівчини, тож коли їх роблю, відчуваю неабияке піднесення, – зізнається Наталка. – У цій роботі я знайшла себе. Коли працюю, це мені дарує спокій, я душею відпочиваю».
Чоловік Олег дуже прихильно ставиться до хобі дружини. «Коли він не на роботі, то і з донькою грається, поки я зайнята, – каже вона. – Ще й моїм першим критиком виступає, бо всі свої вироби йому першому показую. Частенько й раджуся з чоловіком, як то краще зробити ту чи ту прикрасу».
На запитання про те, що для неї є найважливішим у житті, Наталка відповідає не замислюючись: «Найважливіше – це наша сім’я, а мрію про те, щоб здоровою росла донька. А ще ми з Олегом мріємо якнайшвидше добудувати хату. Ну і в перспективі хочу розвивати якийсь власний бізнес. Можливо, це буде салон краси, де зможу і зачіски робити, і вітрину зі своїми прикрасами облаштувати».

Наталка каже, що оця мрія про власний бізнес поки що майорить десь далеко. Та щось мені підказує, що те «далеко» стане близьким. Адже молода майстриня має мету, наполегливо працює над її втіленням, а головне – вірить у себе.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото з особистого архіву Наталі СВІРЖЕВСЬКОЇ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Позитив Показати IP 6 Квітня 2020 09:46
Дуже гарні вироби.
Лідія Показати IP 7 Квітня 2020 12:50
Талановита дівчина... бажаю процвітання...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus