USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

До 5 тисяч гривень: на Волині винагороджуватимуть за повідомлення про паліїв рослинності

16 Вересня 2020 07:20
У Любешівській ОТГ вирішили виплачувати грошову винагороду тим жителям громади, які повідомлятимуть про незаконне спалювання сухої рослинності.

Про це інформує Суспільне Волині.

Розмір винагороди за «здачу» палія визначатиме комісія. Сума залежатиме від штрафу, який сплатить порушник.

Зі слів секретаря селищної ради, Любешівська громада поки єдина в Україні, де запровадили винагороду за порятунок навколишнього природного середовища: «Щороку в нашій громаді, в теплу пору року окремі жителі вдаються до спалювання сухої трави, листя, сміття. Палії завдають шкоду природі та приносять збитки громаді», – каже Володимир Сергійчук.

Жителям громади радять фіксувати палія на фото чи відео. Обов’язкова умова – викликати на місце правоохоронців, – кажуть в селищній раді. За статтею 245 ККУ палію загрожує штраф від 5100 до 8500 гривень.

«Сума винагороди може коливатися від тисячі до 5 тисяч гривень. В залежності від того, які будуть рекомендації комісії. Будемо враховувати наскільки людина допомогла слідству встановити, що дійсно та чи інша особа завдала збитки», – розповів секретар.

Питання про грошову винагороду спеціально створена комісія розглядатиме після рішення суду та сплати порушником штрафу за спалювання сухої рослинності. Встановлену судом суму порушник має сплатити до бюджету громади.

Зі слів Володимира Сергійчука, лише цього року в громаді вже зафіксували понад 30 пожеж. Неодноразово горів ліс, сільські угіддя та городи. Ситуацію ускладнюють торф’яники, що на території селищної ради, їх загасити найважче. Попри штрафи та кримінальну відповідальність селяни продовжують шкодити природі.

Наразі заяв із фото чи відео доказами про спалювання сухостою до селищної ради ще не отримували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанин Показати IP 16 Вересня 2020 08:12
Інформую. Мужик з 4 відділення ВОПЛ , вул. Теремнівська, 98, який тут пише себе як *дідо*, щось палив за майстернями. Можна мені як винагороду дати циклодолу?
Анонім Показати IP 16 Вересня 2020 09:19
Тисячі років палили і нічого. Всі були здорові здоровіших. А тут казна пуста, наповнити треба.
ВІРУС Показати IP 16 Вересня 2020 09:27
Я СЬОГОДНІ БУДУ ПАЛИТИ.ВЕЗІТЬ ГРОШІ.
ячсм Показати IP 16 Вересня 2020 09:48
В плитах і печах в селах палять все підряд. То їх теж треба штрафувати? Чи в печі можна палити, шашлики можна смажити, а , якщо палити без плити , то штраф?
скептик Показати IP 16 Вересня 2020 12:27
зєлі треба запровадити медаль "За стукачєство" і значок "Стукачьок"
Не байдужий Показати IP 16 Вересня 2020 13:27
Ще налаштуйте людей один проти одного своїми дибільними законами. Таке враження, що мозок прокурили в дитинстві
скептик до Не байдужий Показати IP 16 Вересня 2020 18:46
їх не було вдома, коли Бог роздавав мозок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus