USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Дубінський і Арахамія проходять поліграф

23 Жовтня 2019 20:12
Давид Арахамія та Олександр Дубінський прийшли проходити поліграф, інформує УНІАН.

Перед перевіркою, яка запланована на 20:00, нардепи проводять брифінг. Зокрема, Арахамія заявив, що завтра свідок по справі зустрічатиметься з правоохоронними органами. Дубінський зазначив, що тест на поліграфі займе до 40 хвилин на кожного.

Цікаво, що депутат від «Слуги народу» Олександр Качура сьогодні вже пройшов перевірку на детекторі брехні за власною ініціативою.

«Так, пан Качура. Пішов сам і навіть не порадився з нами. Це його була (ініціатива – ред.). Тому що він є автором одного із законопроектів», – розповів Давид Арахамія.

Давид Арахамія наголосив, що буде два тестування на поліграфі. «Я вважаю, що ми (з Дубінським, – ред.) повинні перепройти, бо будуть потім якісь інсинуації, скажуть, що у вас з Дубінським один поліграфологом, а в інших – інший. Щоб цього не було», – заявив Арахамія.

Він також додав, що під час тестування нардепам задаватимуть по 5 запитань і зазначив, що перевірку має здійснювати державна компанія

«Я особисто хочу, щоб це була якась державна служба. Бо до державної служби поліграфу буде точно більше довіри, ніж до приватного. Тому я кажу, чи це буде СБУ, чи НАБУ, чи САП, чи головне управління розвідки. Мені байдуже», – заявив Арахамія.
Як повідомлялося, 22 жовтня колишній віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у Facebook написав, що нібито в Офісі президента підозрюють 11 народних депутатів від «Слуги народу» в отриманні 30 тисяч доларів (кожному) за голосування на засіданні Комітету Верховної Ради проти одного з антикорупційних законопроектів.

При цьому, за даними експосадовця, Офіс вимагає від депутатів пройти опитування на детекторі брехні.

Цю інформацію підтвердив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський, який також написав у Facebook, що Офіс президента «дійсно наполягає на тому, щоб всі депутати партії в фінансовому комітеті Ради пройшли детектор брехні».

«Причина - звернення в ОП декількох депутатів, яким не сподобалося голосування членів комітету, де було ухвалено рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і т.зв. «площадок Яценко» + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА», - написав депутат.

При цьому Дубінський зазначив, що у фракції навіть «готові звинуватити колег в отриманні хабарів за голосування». Він стверджує, що як член цього комітету готовий пройти опитування на поліграфі, але вважає, що в такому випадку «детектор брехні повинні пройти і співробітники Офісу президента, і депутати, які є серед авторів найскандальніших законопроектів цього скликання, які викликають в залі підозру в можливій корупції».

При цьому Дубінський назвав 8 законопроектів, які викликають запитання в цьому контексті.

Президент Володимир Зеленський закликав пройти детектор брехні депутатів від «Слуги народу», яких підозрюють у хабарництві.

Низка народних депутатів, можливо, отримали по $30 тис. неправомірної вигоди за голосування проти законопроєкту про ліквідацію корупційних схем при оцінці обʼєктів нерухомості на засіданні комітету. За цим фактом САП розпочала розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 23 Жовтня 2019 21:22
Стремительность новой Рады – радует. Особенно радует, что в ней теперь не слышно мерзкого голоса Ляшко. Проститутку сняли с довольствия, придется ехать в Тайланд. Правда, его с успехом заменила Ирина Геращенко и Алексей Гончаренко. Но хватит об извращенцах. Рябошапка стал Генпрокурором и, надеемся, получил лицензию на осенний отстрел. Пока непонятно, как ...
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2019 22:48
Розенка на плігрф !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus