USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Думав, що підлягає бронюванню: слюсаря «Волиньгазу» судили за ухилення від мобілізації

11 Вересня 2023 23:11
Слюсар «Волиньгазу» ледве не потрапив за ґрати за ухилення від мобілізації. Чоловік був переконаний, що підлягає бронюванню.

У вироку Ратнівського районного суду йдеться про те, що військовозобов’язаний Микола М., який працює слюсарем аварійно-диспетчерської служби Ратнівської філії АТ «Волиньгаз», за результатами медичного огляду визнаний придатним до військової служби без обмежень.

Однак 20 червня чоловік відмовився отримувати повістку, відповідно до якої він був зобов'язаний з'явитись 26 червня о п’ятій годині для подальшого відправлення до військової частини. У визначені час та місце Микола М. не прибув, ухилившись від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Читати ще: Медкомісія вирішила, що придатний: 55-річний волинянин не прибув до військкомату через температуру

Чоловік визнав свою вину у скоєному та повідомив, що пройшов медичну комісію, якою визнаний придатним до військової служби у військовий час та непридатним – у мирний. Про дату й час прибуття до РТЦК Микола М. знав, однак для відправки до військової частини не прибув, бо вважав, що за посадою підлягав бронюванню. Чоловік вказав, що підстав для відстрочки від призову не має. На підставі ст. 69 КК України він просив призначити йому покарання у виді штрафу.

Однак суд вирішив призначити серйозніше покарання – три роки позбавлення волі, яке замінив роком іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 12 Вересня 2023 08:19
Якщо всі будуть думати і так будуть думати, то хто ж тоді?
мама до Анонім Показати IP 12 Вересня 2023 12:10
а тодi кервiники "Волиньгазу" та дiти керiвникiв.......
Чому б і ні? до Анонім Показати IP 13 Вересня 2023 10:04
Ти, наприклад.
Анонім до Анонім Показати IP 13 Вересня 2023 11:31
як хто? депутати держчиновники і їх діти
Аminster Показати IP 12 Вересня 2023 13:14
Бронювання військовозобов'язаних в умовах правового режиму воєнного стану в пункті під номером 4 сказано: на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Критерії та порядок, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, встановлюються Кабінетом Міністрів України. Зазначені військовозобов’язані не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.
Анонім до Аminster Показати IP 12 Вересня 2023 23:29
Але є одне але, на строковій службі або, якщо не служив, по досягненню відповідного віку шляхом відправки "в партизани" і навіть без цього при оформленні документів йому могли присвоїти військово-облікову спеціальність, яка зараз не підлягає бронюванню. Так як ті спеціальності роздавались значною мірою навмання, на важливих фірмах є частина людей, кого не забронювали
Вадим Дмитрович Показати IP 12 Вересня 2023 16:38
Ледь не посадили за ґрати, ще потрібно було написати чуть не розстріляли!!! Працівники підприємств паливно-енергетичного значення підлягають 100% бронюванню.
Василь Показати IP 12 Вересня 2023 20:55
Надто багато різних пропозицій напідписував
Полішваль Показати IP 13 Вересня 2023 06:11
Треба було реальний строк давати, тоді точно б від війни відкосив на пару років!
Анонім Показати IP 13 Вересня 2023 08:53
Схоже було і на нашому підприємстві, людям сказали що так як ми стратегічне виробництво вас заброньовано (документи подано і оформлено), а потім коли спакували на вулиці частину працівників з відправкою на полігон. Частина (тих хто непопався) пішла перевіряти типу де бронь виявляється забронювали лише частину працівників щей прізвища заброньованих вони вперше чують і ніколи не бачили в цеху/вживу("мертві душі").

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus