USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Два врятовані життя: у Луцьку вперше пересадили нирки від померлої людини

17 Червня 2022 20:23
У Волинській обласній клінічній лікарні вперше провели посмертний забір нирок та подальшу їх трансплантацію.

Про це повідомив керівник центру трансплантації органів, хірургії печінки та підшлункової Київської обласної клінічної лікарні Михайло Загрійчук.

«Знову дві доби наша команда без сну – і два врятовані життя! Переддень дня медика видався вдалим!

Минулої доби, вперше в історії Волинської обласної клінічної лікарні, було виконано посмертний забір органів та їх пересадка!

В реанімації колеги реаніматологи боролись за життя пацієнтки 66 років, але вкрай важка, несумісна з життям, форма геморагічного інсульту, не залишила жодного шансу. Жінці, на жаль, діагностували смерть мозку. Сердечко та печінка не могли нікого врятувати, адже за життя донорка мала хвороби цих органів! А ось нирочки були придатні! Ми з нашим трансплант-координатором Тетяною Мигалегою поговорили з дочкою і чоловіком, вони дали згоду на донацію нирок! Низький доземний Вам уклін за це найгуманніше рішення!» – пише хірург.

Медики провели три операції поспіль – вилучення донорських нирок та пересадка двом людям, які отримали шанс на нове життя.
«Абсолютно увесь колектив Волинської обласної лікарні спрацював як єдиний, синхронний, досконало відлагоджений механізм – хоча таке тут сталось вперше!!!

Коли колектив прогресивний, а директор професіонал і на своєму місці – по іншому бути не може!!!

І результат – дві успішні пересадки і два врятовані життя!!!! Загалом, з початку війни та створення відділення трансплантації органів, тут уже виконано 7 пересадок нирки!!!

Іще раз схиляємо голову та дякуємо родині донорки за їх рішення!» – зазначає медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus