USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

«Диявол тут – на землі»: Зеленський назвав найстрашніший день війни

24 Лютого 2023 19:12
Президент Володимир Зеленський розповів, що для нього особисто за перший рік повномасштабної війни Росії проти України злочини російських окупантів у Бучі були найстрашнішими.

Про це глава держави повідомив під час пресконференції «Лютий. Рік незламності», передає УНІАН.

Зокрема, у президента запитали про те, які ночі і дні були найстрашніші для нього під час першого року повномасштабної війни Росії проти України.

«Напевно, Буча. Те, що я побачив. У момент, коли ми її деокупували, було дуже страшно... Ми побачили, реально, що диявол не десь там, а він – на землі», – наголосив Зеленський.

Розпочавши 24 лютого повномасштабну війну проти України, Росія окупувала північну частину Київської області, зайшовши на нашу землю з території Білорусі. Серед міст Київщини, які опинилися в російській окупації, була й Буча. Бучу звільнили від росіян на початку квітня, коли російські окупанти змушені були відійти з території Київщини. По собі окупанти залишили в цьому мальовничому місті братські могили, в яких знаходилися сотні місцевих мирних жителів. На тілах убитих українців були присутні ознаки насильницької смерті. Крім того, на вулицях Бучі лежали трупи розстріляних людей, у тому числі й жінок. Тіла багатьох загиблих людей росіяни намагалися спалити.
Також під прессконференції у відповідь на питання журналіста щодо ймовірності здобути перемогу над росіянами цього року, Зеленський відзначив, що в України для цього все є.

«Якщо всі ми виконаємо свої завдання, на нас чекає перемога. Я впевнений, що перемога буде. Я дуже хочу, щоб цього року. У нас все для цього є – мотивація, впевненість, друзі, дипломатія. Ми об’єднали всі сили проти цієї навали», – сказав глава держави.

Також він відзначив, що жодна країна у світі не змогла протистояти російській агресії самостійно, без підтримки партнерів. І тут важливо, щоб усі партнери у повному обсязі виконували «свою домашню роботу», сказав Зеленський.

Володимир Зеленський також розповів, хто його найбільше розчарував за рік повномаштабної війни Росії проти України.

«Хто мене розчарував... Усі ті, хто поїхали 24 лютого. Всі ті, хто виїхали із Києва. Ті, хто виїжджали з міст і сіл, які повинні були керувати державою або охороняти її, битися за неї. Всі ці люди мене розчарували», – сказав Зеленський.

Під час конференції Президент України Володимир Зеленський визнав, що робить достатньо помилок щодня, але фатальних, на щастя, не було.

«Моя найбільша помилка... Я не знаю, мені здається, їх було достатньо. Я не знаю. Я щодня працюю з ранку до вечора, роблю вибір. Я – жива людина, і щодня я, напевно, помиляюся. Головне, щоб у мене як у Президента не було фатальних помилок, через які я як гарант Конституції та гарант захисту країни можу її з вами втратити. Слава Богу, такої помилки не було», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 24 Лютого 2023 19:18
сподіваюся мова про візит до Оману
Диявол Показати IP 24 Лютого 2023 22:48
Диявол серед нас. Наші амбіції бажання. Подивишся що робиться. Страшно робиться . Яйця по 17 . В політесі студенти раби без податків контролю нуль
Диявол Показати IP 24 Лютого 2023 22:52
Податків нуль ремонти роблять прозоро послали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus