USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Дискомфорт при диханні»: у Нововолинську працює єдина в області приватна станція аналізу повітря

23 Жовтня 2019 15:01
Індекс якості повітря в Нововолинську високий, що означає, що здорові люди відчувають дискомфорт при диханні. Своєю чергою, людям із серцево-судинними чи легеневими захворюваннями категорично заборонено перебувати на вулиці.

Як повідомив у Facebook Борис Бабійчук, у місті Нововолинську, в 15-му мікрорайоні, за кошти небайдужих мешканців встановили першу в області приватну станцію моніторингу якості атмосферного повітря.

Станція підключена до мережі громадського моніторингу стану якості повітря EcoCity і дозволяє визначити поточний індекс якості повітря, зокрема вміст формальдегіду, часточок пилу та вуглекислого газу.
Згідно з показниками станції в Нововолинську, індекс якості повітря в місті високий і становить більше 150 балів.

Така якість повітря «спричиняє дискомфорт при диханні у здорових людей. Людям із серцево-судинними і легеневими захворюваннями категорично заборонено перебувати на вулиці. Заняття спортом на вулиці заборонені», – наголошують на сайті громадського моніторингу якості повітря.
Відзначимо, що мережа громадського моніторингу стану якості повітря EcoCityпрацює за допомогою пристроїв Arduino. Станція раз на хвилину визначає показники забрудненості повітря і надсилає їх на сервер. Своєю чергою, користувачі можуть переглядати їх на сайті як карту забрудненості, котра оновлюється онлайн.

Кожен небайдужий може встановити спеціальний пристрій для моніторингу стану повітря навіть у себе біля будинку. Без заміни окремих компонентів така станція може працювати близько 5–6 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus