USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екологи розповіли, які держави можуть повністю зникнути через глобальне потепління

8 Листопада 2021 17:58
Через глобальне потепління значна частина суші може опинитися під водою. Втім, є держави, які можуть повністю зникнути з лиця Землі.

Зміни клімату невдовзі стануть причиною ще більш швидкого танення льодовиків і підвищення рівня моря. Про це заявила координаторка глобальної мережі екологічних неурядових організацій Climate Action Network Пеленіза Алофа, пише 24 канал.

Наслідком глобального потепління може стати те, що три острівні держави повністю опиняться під водою. Йдеться про:

– Кірібаті,

– Тувалу,

– Маршаллові острови.

Читати ще: Показали, як виглядатиме Земля, якщо розтануть всі льодовики. Відео

Усі вони розташовані в Тихому океані й просто можуть опинитися під водою. У цих державах загалом проживають понад 150 тисяч осіб.

«Як людина, що живе на островах Кірібаті, втрати і збитки від зміни клімату зараз є постійною особливістю нашого життя. Мова про підвищення рівня моря, яке загрожує повністю поглинути наші будинки», – заявила Пеленіза Алофа.

Кірібаті – це тихоокеанська держава, яка складається з 33 маленьких атолів. З них 20 – безлюдні. Це найбільша з трьох держав, де проживають близько 100 тисяч людей.

Маршаллові острови – ще одна тихоокеанська держава. Вона розташована на 29 атолах і 5 островах архіпелагу, а населення становить близько 57 тисяч осіб. До слова, Маршаллові острови асоційовані зі США.

Тувалу – найменша з трьох держав. Вона розташована на 5 атолах і 4 островах, а населення становить близько 11 тисяч осіб.

Нагадаємо, вчені говорять про те, що навіть за умови обмеження росту температури до 1,5 градуса у порівнянні з доіндустріальним періодом, рівень моря все одно підніметься настільки, що змусить покинути свої домівки пів мільярда людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus