USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Економіка Волині активно «світлішає», - податківець

7 Вересня 2011 10:15
Волинська область є однією з найкращих за темпами виходу з тіньового сектору економіки, - запевнив голова Державної податкової інспекції у Волинській області Микола Гринюк.

Про це він повідомив 6 вересня під час оперативної наради у голови обласної державної адміністрації.

Він зазначив, що план податкових надходжень за вісім місяців поточного року виконано на 105, 8%, тобто надійшло 27 додаткових мільйонів гривень.

Нині існує і позитивна тенденція щодо детінізації економіки.

«Ті схеми, які були, вдалося без болісного втручання, без кримінальних якихось справ, на основі діалогу ліквідувати і сьогодні є Волинська область яка займає отаке світле місце на карті», - зазначив Гринюк демонструючи мапу.

«Ми нікому зараз не дзвонимо, не просимо – заплатіть податки наперед. Абсолютно це відсутнє. Там, де могли повернути – ми все повернули. Тепер всі обігові кошти обертаються там, де вони мали обертатися – в торгівлі, в виробництві, перерозподіл йде в межах бюджетних призначень», - додав податківець.

Найбільші платежі очікуються традиційно від податку на прибуток. До слова, згідно з нормативним документом Кабінету Міністрів, якщо область виконає чи перевиконає надходження податку на прибуток, то 50% перевиконання залишиться в області.

«Це може нам грозити гарними перехідними залишками наприкінці року», - прокоментував голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

«Податок на прибуток. Ми маємо перевиконання бюджетних показників на 105%, і додатково до бюджету – 15 мільйонів гривень. Думаємо, що така ж ситуація складатиметься на протязі третього і четвертого кварталів», - додав Гринюк.

Податківець також наголосив, що нині великі компанії готуються до переходу на схему автоматичного повернення ПДВ. Це можливо, якщо компанії дотримуються низки умов, наприклад, певного рівня заробітної плати.

Переглянути податкове навантаження губернатор порадив податковій щодо підприємств Нововолинська.

«Подивіться уважно місто Нововолинськ. Я сказав, що податкове навантаження плюсове в нас в межах 11% на наступний рік. Нововолинськ там виділяється в більшу сторону. Треба зрозуміти, наскільки реальна ця підвищення цифра для Нововолинська. Обрахуйте уважно. Сапожніков (Віктор Сапожніков, нововолинський міський голова, - "ВН")звернувся з листом, де висловлює тривоги стосовно параметрів для свого міста», - зазначив Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Бухгалтер Показати IP 7 Вересня 2011 14:11
Тільки деклараціі здати не можливо!
Rom Показати IP 7 Вересня 2011 17:24
Світлішає світло в кінці тунелю якощо так далі буде все продовжуватись. І потім точно буде "Лопаті в рукі і ідіте копаті"
M Показати IP 8 Вересня 2011 09:27
Оце вже совєцьке "перевиконання плану". Логічно припустити, що податківці перевиконали план на 5,8%, значить обібрали підприємців на 27 додаткових мільйонів гривень.
Вова Уважний Показати IP 12 Вересня 2011 07:02
А в Великому Омелянику - волинський офшор або вільна економічна зона? Є ще резерви у Луцькому районі! З одних три шкури деруть, а інши - недоторкані7!
Ірина Показати IP 28 Вересня 2011 23:10
Хай краще Сапожніков напише скільки доходу він отримав разом з своїм племінником та другом Яремою викравши через Сафулька всі телекомунікаційні системи Волині "Львівської жінки" вартістю в десятки мільйонів гривень. Оце бізнес !!! А тоді хай пише про параметри свого міста тільки в контексті скоєних ним злочинів щодо інвесторів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus