USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Екс-депутата Кацубу, який купував «вишки Бойка», зняли з розшуку

10 Вересня 2018 17:32
Правоохоронці зняли з розшуку колишнього депутата "Партії регіонів" Сергія Кацубу, причетного до справи так званих "вишок Бойка". Водночас у розшуку вже не перебуває і екс-голова правління "Брокбізнесбанку" Олександр Динник. Про це йдеться у відповіді Національної поліції на запит Insider.

"Відповідно до відомостей департаменту інформаційно-аналітичної підтримки НП України Динник О.В. 1984 р.н та Кацуба С.В. 1978 р.н. на даний час в розшуку не перебувають", – йдеться в повідомленні.



За причинами зняття з розшуку в Нацполіції порадили звернутися до Генеральної прокуратури України. Своєю чергою, у ГПУ відмовилися відповідати на питання, пославшись на таємницю слідства.

Як повідомлялося, 9 жовтня 2015 року Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук Олександра та Сергія Кацуб, які у різний час перебували на посаді заступника голови НАК "Нафтогаз України".

Динник був оголошений у розшук восени 2014. Йому інкримінували скоєння злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За даними ЗМІ, гроші для акцій протесту "Руху нових сил" Міхаіла Саакашвілі олігарх часів Януковича Олександр Курченко передавав через свого соратника, екс-голову правління "Брокбізнесбанку" Олександра Динника, який також переховується в Російській Федерації.

Нагадаємо, ГПУ не встановила причетність лідера парламентської фракції "Опозиційний блок", екс-міністра енергетики Юрія Бойка до схем розкрадання коштів на закупівлі бурових установок для "Чорноморнафтогазу".

23 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання ГПУ про арешт так званих "вишок Бойка", а 5 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на самопідйомні плавучі бурові установки "Петро Годованець" та "Україна", які належать експропрійованому Російською Федерацією (РФ) державному акціонерному товариству "Чорноморнафтогаз".

Як відомо, 2011 року «Чорноморнафтогаз» на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною $400 млн кожна. У першому тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов’язані між собою фірми. Ціна установки ($400 млн) виявилася на $150 млн вищою, ніж у виробника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus