USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експериментальне лікування антитілами виявилося ефективним проти COVID-19

17 Червня 2021 14:47
Застосування комбінації антитіл проти коронавірусу SARS-CoV-2 виробництва компанії Regeneron знизило ризик смерті пацієнтів з важкою формою COVID-19.

RECOVERY – велике дослідження ефективності ліків проти COVID-19. Цього разу в ньому оцінили ефективність моноклональних антитіл касірівімаб і ідевімаб, які зв'язуються з шипоподібним білком коронавірусу, пише 24 канал.

Раніше дослідження за участю амбулаторних пацієнтів з COVID-19 показали, що моноклональні антитіла можуть знижувати вірусне навантаження, скорочувати час хвороби, зменшувати ризики госпіталізації та смерті. Невелике дослідження вказувало, що вони можуть допомогти госпіталізованим пацієнтам, у яких ще не виробилися антитіла.

Антитіла до коронавірусу

Зазвичай антитіла проти коронавірусу SARS-CoV-2 з'являються в організмі на 13 день хвороби, концентрація антитіл зростає до 23 дня, терміни можуть істотно відрізнятися у різних пацієнтів. У людей, які перенесли COVID-19 у важкій формі, з часом концентрація антитіл зазвичай вища, ніж у тих, хто перехворів легко. Однак імунна відповідь (вироблення антитіл) у них може бути запізнілою, що здатне негативно впливати на перебіг хвороби.

Нове лікування антитілами

У дослідженні RECOVERY під час розподілу пацієнтів в групи різного лікування вчені перевірили наявність антитіл до коронавірусу. З 9875 учасників антитіла були у половини (серопозитивна група), були відсутні – у третини (серонегативна група). У серонегативних пацієнтів з важким перебігом COVID-19, які отримували стандартне (не експериментальне) лікування, ризик смерті був 30% – у два рази вищий, ніж у серопозитивних.

Лікування моноклональними антитілами знизило ризик смерті серонегативних пацієнтів протягом 28 днів до 24% – на 20% в порівнянні з результатами при звичайному лікуванні.

Таким чином, на кожні 100 пацієнтів кількість смертей скоротилася на 6.

На серопозитивних пацієнтів лікування не мало істотного ефекту.

Серонегативні пацієнти, які отримали експериментальне лікування антитілами також в середньому на 4 дні менше залишалися в лікарні (13 замість 17), рідше вимагали інвазивної вентиляції легенів (30% проти 37%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus