USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ексзаступник секретаря РНБО Гладковський знову керуватиме корпорацією «Богдан»

5 Липня 2019 08:44
Колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, якого відсторонили після скандалу навколо розкрадань в «Укроборонпромі», знову очолив автомобілебудівну корпорацію «Богдан». Він відповідатиме за стратегію автомобільних заводів у Луцьку та Черкасах.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на речника корпорації Сергія Красулю.

«Гладковський після майже п'яти років на держслужбі знову повернувся до керівництва корпорацією, засновником і кінцевим бенефіціаром якої він є, і буде курувати роботу імпортерських і дилерських підприємств, і відповідати за стратегію автомобільних заводів у Луцьку та Черкасах», — сказав він.

Олег Гладковський був головою наглядової ради корпорації «Богдан» із моменту її створення у 2005 році. У 2012 році став її президентом і працював на цій посаді до призначення на державну службу в лютому 2015 року.

Нагадаємо, Гладковського відсторонили від посади першого заступника секретаря РНБО після корупційного скандалу. За інформацією журналістів «Bihus.info», син Гладковського, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду. За даними фактами НАБУ розпочало власне розслідування.

Також повідомлося, що Олег Гладковський був почесним консулом Сейшельських островів, а через цю дипустанову проводилися оборудки задля уникнення сплати податків з придбаних за кордоном картин. Раніше йшлося про те, що фірма Гладковського отримала півмільярда за таємними угодами.

Олега Гладковського журналісти свого часу називали другом Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus