USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Фірми керівника «Служби місцевих доріг Волині» звинувачували в тендерній змові

10 Липня 2020 17:15
В Антимонопольний комітет скаржаться на дії держпідприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області». Його керівник Ігор Свиридов вже не вперше потрапляє в поле зору АМКУ. Свого часу підприємство, яким володіє посадовець, звинуватили у недобросовісній конкуренції і призначили сплатити 136 тисяч гривень штрафу та пені.

Днями на Волині розгорівся скандал між «Волинським облавтодором» та нещодавно створеним держпідприємством, яке опікується дорогами місцевого значення. Дорожники звинувачують керівництво ДП «Служба МАД у Волинській області» в упередженому ставленні. Зокрема, ДП «Волинський облавтодор» переконує, що держпідприємство-замовник, відхиляє їхні тендерні пропозиції, хоча надані документи відповідають вимогам. Натомість виграють тендери фірми з інших регіонів.
«Волинський облавтодор» надіслав лист-звернення на адресу депутатів облради, який розглядали під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ 8 липня.

Як інформує пресслужба Волинської обласної ради, директор ДП «Волинський облавтодор» Руслан Мандзюк розповів, що у поточному році вони неодноразово брали участь у тендерах на закупівлю послуг з поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, замовником яких нині виступає ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області», втім їхні тендерні пропозиції були безпідставно відхилені, хоча відповідали усім вимогам тендерної документації. Натомість тендери виграють фірми з інших регіонів, зокрема з Донеччини.

Своєю чергою директор ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» Ігор Свиридов розповідав, що ними з початку квітня уже проведено 52 тендери.

«ДП «Волинський облавтодор» взяло участь лише у шести із них. Наше рішення по двох закупівлях облавтодором було оскаржене до Антимонопольного комітету України і лише завдяки цьому їм вдалось виграти два тендери. Згідно Закону України «Про публічні закупівлі», те підприємство, яке має податкову заборгованість - не може брати участі у тендері взагалі. Тому члени тендерного комітету були проти того, щоб ваше підприємство брало участь у тендері, адже у вас станом на сьогодні є майже 15 мільйонів заборгованості по податках та 23 мільйони боргу із постачання матеріалів», - переконував він.
Волинські дорожники звернулися і до народного депутата Вячеслава Рубльова. Він, своєю чергою, попросив перевірити добросовісність дій ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» контролюючі органи.

«Через такий упереджений підхід до учасників тендерів, я звернувся із запитом до Антимонопольного комітету та до Державної аудиторської служби України, щоб спеціалісти перевірили дотримання вимог законодавства при проведенні державних закупівель ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області», - повідомив він на своїй сторінці.
Зауважимо, свого часу Антимонопольний комітет уже штрафував одне з підприємств Ігоря Свиридова за недобросовісну конкуренцію.

У червні 2019 року Господарський суд міста Києва ухвалив рішення № 82460226, яким стягнули з Товариства з обмеженою відповідальністю «ДУВК» штраф в сумі 68 000,00 грн. та пеню в сумі 68 000,00 грн. Одним з власників, якому належить 50% акцій підприємства, є Ігор Свиридов.

Позов до суду на «ДУВК» подало Черкаське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України. Колегія АМКУ встановила, ТзОВ «ДУВК» та ТзОВ «ЦЕНТР ПІДГОТОВКИ ЕНЕРГОМЕНЕДЖЕРІВ» узгодили свою конкурентну поведінку під час підготовки та участі у процедурі закупівлі. Зокрема, йшлося про тендер на капітальний ремонт клінічного відділення Смілянської ЦРЛ ім. Софії Бобринської у місті Сміла, Черкаської області.
Простими словами, підприємства змовилися і порушили Закон України «Про захист економічної конкуренції». Адже засновником ТзОВ «ЦЕНТР ПІДГОТОВКИ ЕНЕРГОМЕНЕДЖЕРІВ» є той же Ігор Свиридов.
Нагадаємо, ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» створили у лютому 2020 року. У його компетенції: ремонт та утримання доріг області, а ще – організація будівництва та ремонтів практично всіх об’єктів, яка відбувається за бюджетні кошти. Керівником без конкурсу призначили Ігоря Свиридова, колишнього депутата Донецької міськради від Партії Регіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Шарій Показати IP 10 Липня 2020 18:02
Поприходили приймаки
Василь Остряк Показати IP 10 Липня 2020 19:16
Це брехня! На сьогодні ні одна Донецька фірма ні одного тендера не виграла! Всі , окрім двох тендерів( виграли Львівська та Рівненська фірми), виграли Волинські фірми, які ми всі дуже добре знаємо! Це відкрита інформація на сайті «Прозорро». Перестаньте брехати!
Лучанин Показати IP 10 Липня 2020 19:19
Цей сумнозвісний «Облавтодор» давно розігнати потрібно! Керівники прикриваються своїми працівниками! «Наробили» штучно багатомільйонні борги, людям платять мізерні зарплати! Постачальники судяться з ними, не можуть отримати свої гроші, не хочуть співпрацювати із іншими фірмами, побоюючись, що гроші не повернуть взагалі,якщо їх «відлучать від корита». Керівництво «Облавтодору» їх просто «кинуло»! А самі у ОТГ випрошують пальне зимою, щоб заправляти техніку! Краще подивитися в яких вони живуть будинках?!На яких автомобілях їздять ?!Структура давно «вижила» себе! Шукають крайніх!
Лучанин Показати IP 10 Липня 2020 19:23
Цей сумнозвісний «Облавтодор» давно розігнати потрібно! Керівники прикриваються своїми працівниками! «Наробили» штучно багатомільйонні борги, людям платять мізерні зарплати! Постачальники судяться з ними, не можуть отримати свої гроші, не хочуть співпрацювати із іншими фірмами, побоюючись, що гроші не повернуть взагалі,якщо їх «відлучать від корита». Керівництво «Облавтодору» їх просто «кинуло»! А самі у ОТГ випрошують пальне зимою, щоб заправляти техніку! Краще подивитися в яких вони живуть будинках?!На яких автомобілях їздять ?!Структура давно «вижила» себе! Шукають крайніх!
Прос Показати IP 10 Липня 2020 20:55
Правильно роблять. Хватить одним тендери вигравати
Николай Показати IP 11 Липня 2020 09:54
Этот Свиридов мошенник ещё тот, перекидал пол Украины прикрывается то губернатором, то Сбу, а сам ноль, прячется ушлепок. Но скоро будем сносить эту мразь с должности. Ему там не место..
Николай Показати IP 11 Липня 2020 10:29
Была у Свиридова подельница - Оленька Жоржолиани (0505483322); и заняла Оленька Свиридову деньги, под "раскрутку" фирмы (тов ДУВК) 50 000 у.е. Он поставил её "директором" для подписи.. начали они гастролировать по Украине в поисках работы, дали им объект в Черкассах (мини футбольное поле на 1.3 млн грн.) Но свиридов до такой степени в долгах перед хозяевами своими что пришлось кинуть даже работодателей которые дали объект и в результате возбудили уголовное дело на всю сумму тендерных денег. Пока ишло следствие этот паразит нашёл новых жертв на этот раз в своём Донецком регионе, дали ему футбольное поле на 1150000 млн грн(писал росписки, обещал, красиво стелил, умеет мразь войти в доверие) в городе Бахмут, на деле сдулся пустобрех сразу и там благодаря доверчивым людям по сей день должен за работу техники, за материал (песок,Щебень...) людям за работу.. После бахмута свиридов исчез.. контакты которые ему звонят, пишут по вопросам его долгов блокирует. И ещё много много интересного за этого персонажа можно говорить.. Свиридов!! Долго прятаться не сможешь дом твой все равно в Донецке! И детки живут в Донецке (мальчик и девочка) с рождением внучки тебя!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus