USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі фонди розвитку навчальних закладів вчилися залучати кошти

30 Березня 2018 21:12
Як залучити додаткові кошти, де шукати гранти, як правильно заповнювати аплікаційні форми? Ці та інші питання розглядали голови фондів розвитку та представники навчальних закладів в рамках тренінгу «Фандрейзинг для неприбуткових організацій».

Захід відбувся у конференц-залі ЗОШ №11- колегіум за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», повідомили у прес-службі Фонду.

Засновник Клубу сталого бізнесу, автор тренінгів та курсів з фандрейзингу та управлінню грантовими проектами Олександр Бабій каже: мета тренінгу – дати можливість фондам розвитку залучати додаткові, в першу чергу, грантові кошти з міжнародних проектів, які працюють в Україні.

- Тренінг для фондів розвитку навчальних закладів я проводжу вперше, адже такої активної мережі фондів розвитку, як у Луцьку, в Україні немає. На мою думку, це дуже велика конкурентна перевага. Це об’єднана мережа, яка має підготовлені кадри і бажання працювати. У такої команди можливість залучити кошти набагато більша, ніж в окремого навчального закладу чи фонду, – зауважив бізнес-тренер.
Олександр Бабій додав, що шансів отримати кошти з першого разу дуже мало, тому грантовою роботою потрібно займатися регулярно. Залучити грантові кошти може юридична неприбуткова організація, яка здійснює активну діяльність. Грантова підтримка може бути спрямована за різними напрямками, які в першу чергу повинні відображатися в стратегії розвитку самих фондів і відповідати їхнім цілям і задачам.

Наталія Гунько, голова правління фонду розвитку «Ерудит», що функціонує при ЗОШ №11 зауважила: саме можливість залучати грантові кошти лежить в основі діяльності фондів розвитку навчальних закладів.

- Фонди виконують напряму свої функції для яких були створені – залучення коштів. Наша школа теж має досвід участі в міжнародному проекті, але ми не отримали грант. Тепер, аналізуючи, розуміємо де помилилися, – каже пані Наталія.
Серед фондів розвитку луцьких навчальних закладів є й успішний досвід співпраці з іноземними грантодавцями. Зокрема торік школа №17, єдина в Україні, виборола грант у сумі 2 тисячі євро в міжнародному конкурсі. За ці кошти на подвір’ї школи облаштували міні-дендропарк.

В рамках програми «Сучасна освіта» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Луцьку було створено 36 фондів розвитку навчальних закладів: 18 у школах та 18 у дитячих садках. За період діяльності луцькі навчальні заклади залучили близько 3 млн грн додаткових коштів. Результати роботи фондів розвитку – вагомий внесок для того, аби розвиток освіти в місті Луцьку вийшов на новий рівень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus