USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Луцькі учні поїдуть до Страсбурга

26 Вересня 2016 21:00
Фільм луцьких школярів «Учнівська обласна рада» здобув третє місце у номінації «Місцеве самоврядування – це ми» на Міжнародному дитячому телевізійному фестивалі «Дитятко».

Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

За підтримки Фонду «Тільки разом» у чотирьох школах Луцька, в яких діють фонди розвитку навчальних закладів, у травні відбувся конкурс «Учнівська обласна рада». Його учасниками стали ЗОШ № 11, 12, 16 та 13. Для учнів старших класів організували роботу в залі засідань Волинської обласної ради. Окрім цього, школярі брали участь у підготовці проектів рішень, голосували та презентували свої ідеї. Всі етапи роботи фільмували на камеру, писали сценарій і в результаті спільної роботи змонтували фільм - «Учнівська обласна рада», що став учасником фестивалю.

Телефестиваль «Дитятко» вже восьмий рік поспіль збирає талановитих дітей з усього світу. Цього року на фестиваль надіслали понад 1200 робіт з 89 країн. Україну представляли роботи з усіх областей. Журі конкурсу відзначило високий рівень фільмів, які взяли участь у фестивалі. Фільм «Учнівська обласна рада» спершу потрапив у фінал, де було 10 учасників. Журі довго обирало переможців, адже кожен учасник відповідально підійшов до завдання. Фільм про органи місцевого самоврядування очима волинських дітей, зайняв третє місце.

Перебуваючи на Міжнародному фестивалі, діти мали можливість познайомитися з відомими акторами, режисерами, журналістами, поспілкуватися один з одним.

Згідно з результатами конкурсу, учні отримали диплом та запрошення для двох школярів до Страсбурга у штаб-квартиру Ради Європи у Франції. Там учні познайомляться з діяльністю впливової міжурядової організації, візьмуть участь у її заходах, поспілкуються з молоддю з інших країн. А головне, кожен із учасників учнівської обласної ради назавжди запам’ятав для себе, що таке органи місцевого самоврядування і мовою телебачення розповів іншим, якою вони хочуть бачити рідну Волинь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Баба Показати IP 26 Вересня 2016 21:43
Фонди розвитку шкіл декласували Піклувальні ради із їх ремонтами!
123 до Баба Показати IP 26 Вересня 2016 22:18
Якби то Бог дав розуму Романюку, аби той сказав Гребенюку підучитися (бо сам Олег боятися буде).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus