USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Легалізація мережі купівлі голосів: як Порошенко провів свій форум у Києві

9 Лютого 2019 18:25
Сьогодні, 9 лютого, у Палаці Спорту пройшов форум «Відкритий діалог» президента Петра Порошенка, на якому він презентував свою передвиборчу програму на пост глави держави.

Але це офіційна «легенда». В реальності ж, як кажуть злі язики, це був захід для легалізації створеної штабом Порошенка мережі купівлі голосів. Так званої «сітки». Про неї вже докладно писали – агітаторам, які ходять по людях під виглядом проведення соцопитування, платять по 1000 гривень. По всій країні таких уже десятки тисяч.

Частину з них і зібрали на форум, щоб підняти бойовий дух на тлі постійних скандалів із звинуваченнями в підкупі виборців.


«Страна» стежила за подіями в режимі онлайн.

17.02 Після форуму Порошенка «Відкритий діалог», який проходив у Палаці спорту в Києві 9 лютого і під час якого діючий президент оголосив про офіційний старт своєї передвиборної кампанії, журналіст «Страни» поцікавився в учасників заходу, навіщо вони приїхали і про що говорив глава держави.

З’ясувалося, що на форумі були представники Запорізької, Закарпатської, Київської, Полтавської, Житомирської та інших областей. Серед учасників були депутати, волонтери, деякі представлялися як члени «команди Порошенка».

На питання журналіста, чи правда, що учасникам форуму платять по тисячі гривень, люди відповідали «ні». Одна з присутніх на заході сказала, що видали тільки блокноти, книжку з листівками, календарик – і все.

Свою участь в «Відкритому діалозі» люди пояснювали бажанням «послухати про все», «про плани на майбутнє» і «про війну», а також дізнатися про «стратегічний курс країни і плани на майбутнє».

15.30 Свою думку про форум і роздачу коробок з агітаційними матеріалами висловив нардеп Михайло Добкін.

"У Києві президент провів новий форум. Тепер Порошенко зібрав і мотивує своїх агітаторів. Заряджає їх на останній бій. Це схоже на те, як перед самим штурмом Берліна Червоною Армією, Фюрер мотивував свій гітлерюгенд. Фінал цієї дурної затії буде таким же, як і травні 45-го «.
15:00 Гості форуму вийшли на вулицю і прямують до своїх автобусів, на яких приїхали з регіонів.
14:30 Форум завершився. Люди виходять із зали. Деякі несуть в руках картонні коробки з брошурами, агітлистівки і календарями.

У цих же коробках портрети Порошенка в паперовій рамці, щоб ставити на стіл. Однак люди чомусь сором’язливо ховають вміст пакетів, в яких ще прапор на пластиковій ніжці.
До речі, в коридорах Палацу Спорту були розставлені воскові фігури, які викликали певне здивування у гостей зустрічі.


14:25 В соцмережах з’явилися фото з виступу гостей на форумі. Серед інших виступила актриса Ада Роговцева.
14:24 Петро Порошенко зазначив, що курс на ЄС і НАТО закріплений в Конституції. За словами Порошенка, 334 народних депутати з різних фракцій проголосували за цю ініціативу. Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка присутня в залі, поправила президента, зазначивши, що тих, хто голосував було 335 чоловік. Всіх, хто не голосував, Порошенко назвав «п’ятою колоною Кремля».

14:20 Президент з першою леді пройшлися залом в оточенні охорони. Гості вітаються з ними за руку, деякі робили селфі.

14:15 Петро Порошенко запросив на сцену дружину – Марину. Всі разом співають гімн України.

14:03 Вибори як частина євроатлантичної стратегії. Порошенко заявив, що 9 лютого офіційно починається його передвиборча кампанія. «Я повністю розраховую на вас, на нашу з вами спільну перемогу. Перемога нам потрібна тільки чесна. Така, яку ніхто не зможе поставити під сумнів», – сказав він.

13:59 Петро Порошенко оголосив, що йде на другий термін. Всі люди в залі встали і аплодують йому стоячи. Він звів програму до двох-трьох стратегічних цілей – позбавлення людей від бідності, вступ країни в ЄС і НАТО, повернення миру на вигідних для України умовах і відновлення територіальної незалежності. Він говорить про те, що не дозволить, щоб «в офісі українського президента сидів зачеплений на гачок агент РФ» або той, "який стане перед господарем Кремля на коліна".
13:44 Криза - позаду. «Надію вселяє те, що найгірше – точно позаду. Що криза, викликана війною, економічної агресією і блокадою з боку Росії, – відступає. Що відновлення економічного зростання відкриває можливості і до відновлення рівня життя», – заявив Порошенко. «Сьогодні ми вже можемо ставити собі ті завдання, які ще вчора здавалися б порожніми обіцянками. Свою стратегію подолання бідності озвучив 29 січня.... Отже, наступати будемо за п’ятьма напрямками: агропромисловий комплекс, ІТ-індустрія, машинобудування, інфраструктура і логістика, туризм» , – підкреслив він.

13:40 Порошенко про членство в НАТО і ЄС. «Тільки повномасштабне і повноправне членство в Європейському Союзі і НАТО остаточно і безповоротно гарантує нашу державну незалежність, національну безпеку, свободу і добробут», – заявив він.

13:36 Порошенко каже про стрімке зростання нової галузі – IT-сектора. «Зараз він забезпечує до 4% ВВП України, дає високооплачувану роботу близько ста п’ятдесяти тисячам українців. Очікується, що в найближчі півтора-два роки ця цифра зросте до двохсот тисяч», – зазначив президент.

13:32 Там, де є електрика – буде інтернет. Петро Порошенко несподівано пообіцяв жителям села високошвидкісний інтернет. «Ми повинні забезпечити якісний, швидкий, широкосмуговий інтернет в кожному селі. Запам’ятайте, там, де є в Україні електрика – буде і інтернет», – сказав він.

Глава держави додав, що це є запорукою розвитку телемедицини.

13:30 Петро Порошенко виступає на форумі, він повідомив про першість України в експорті соняшникової олії, лідерські позиції в експорті зерна (3 позиція). Україна, за словами Порошенка, займає 10-е місце серед постачальників молочної продукції.

13:18 На форумі виступив режисер Ахтем Сеітаблаєв. Він зазначив, що 9 лютого 2017 року почалися зйомки фільму «Кіборги», що є досить знаковим моментом.
13:16 Гостей на форумі розважає гурт «ТіК». У пісні «Так я люблю Україну!» є досить патріотичні рядки: "Я не хочу тлумачити кожному з них, за що я люблю Країну мою ..."
Переглянути цей допис в Instagram Допис, поширений Михаил (@mikldolgov) 9 Лют 2019 р. о 2:31 PST
13.15 Журналістів «Страни» – кореспондента Кирила Малишева і оператора Владислава Бовтрука не акредитували на форум.

13:10 З’явилися панорамні фото біля Палацу Спорту. З високої точки видно кількість автобусів, які привезли людей на форум Петра Порошенка.
13.00 На форум привезли обіди, воду і соки. Що входить в обід – не зізнаються. Але окремою машиною доставили кілька десятків коробок в чорних сміттєвих пакетах. Через пакети видно, що в ящиках – вино Коблево і горілка «Президентський стандарт». Горілку вантажать в автобуси, на яких приїхали учасники форуму.
12:45 Поблизу Палацу Спорту тихо. Людей майже немає, а всі гості, мабуть, уже всередині. Багато з тих, хто приїхав з регіонів, групувались і чекали своїх кураторів зсередини. Вони виносили людям запрошення.

Багатьох приїжджих хвилювало питання, чи компенсують їм розтрати на дорогу, але їх запевняли, що гроші віддадуть. Деякі люди приходили вже зі своїми іменними запрошеннями. На території НСК Олімпійський припарковані десятки три-чотири автобусів. Номери різних регіонів (є навіть євробляха). Автобуси вже порожні. Є і на донецьких номерах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
українець Показати IP 9 Лютого 2019 19:30
Країна дурнів!
Реаліст Показати IP 9 Лютого 2019 20:23
Добкін, сьогодні я з тобою згідний.....
Волинянин Показати IP 9 Лютого 2019 21:04
Хто і про що би там не говорив і що би там не вирішував - ніхто і ніколи не сприйме адекватно нетактовну поведінку журналіста ! Журналістська етика - насамперед, якщо хочеш викликати людину на відвертий діалог і грунтовно розкрити тему. А то, як Пилип з конопель вискочив, і ні добрий день, ні на сиру матері, а зразу в галоп - хто, звідки , чого приїхав і що там давали ? Сам ні не привітався, ні не представився.
Естебан Показати IP 9 Лютого 2019 22:42
Чекаємо на такі ж викривальні звіти про зїзди/зльоти/шабаші усіх політичних партій
Василь Показати IP 10 Лютого 2019 15:04
Цитувати добкіна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus