USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Газові мережі мають належати державі або місцевим громадам, – Ігор Палиця

29 Жовтня 2021 11:53
На початку Незалежності України спритні ділки приватизували облгази та досі безперешкодно заробляють надприбутки на простих людях. Але зараз, коли тарифи на газ б’ють світові рекорди, вони переходять усі межі.

Зокрема, «Волиньгаз» планує в цьому опалювальному сезоні збільшити тарифи на розподіл природного газу для мешканців Луцька в 3 рази, йдеться на сторінці народного депутата України, лідера партії «ЗА Майбутнє» Ігоря Палиці.

Обґрунтування – збільшення зарплати працівників у 2 рази та компенсація збитків. При цьому чистий прибуток «Волиньгазу» за минулий рік перевищує 20,5 млн грн. А завдяки новому тарифу вони планують заробити на людях ще 519 млн грн!

«Я повністю підтримую позицію нашої команди в Луцькій міській раді, зокрема, мера Ігоря Поліщука та депутатів від партії «ЗА Майбутнє», які виступили проти. Крім того, вони звернулися до центральної влади з вимогою не допустити зростання тарифу на розподіл природного газу та реприватизувати майно і обладнання.

Читати ще: «Гроші йдуть ділкам»: щоб уникнути підвищення тарифів, у Луцьку хочуть реприватизувати газопроводи

Наша депутатська група вимагатиме термінового розгляду цього питання у Верховній Раді», – зазначив Ігор Палиця.

На всеукраїнському рівні пропонують:

- провести перевірку приватизації облгазів;

- повернути незаконно приватизовані газові мережі, майно та обладнання в державну або комунальну власність;

- встановити економічно обґрунтовані тарифи.

Читати ще: Ріст світових цін на газ для них став несподіванкою, – Ігор Палиця про непрофесійність менеджерів «Нафтогазу»

Якщо уряд не знає, як втримати ціни на газ, ми повинні використовувати ефективні рішення, які пропонують у регіонах, наголосив нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Шарій Показати IP 29 Жовтня 2021 12:21
Земля, газ і труби належать народу. Це означає, що облгаз повинен як мінімум платити за оренду територій, де розташовані газові системи, як максимум - за їх використання. Але ніяк не навпаки - коли українці віддають гроші за те, за що давно з лишком заплатили.
лучани Показати IP 29 Жовтня 2021 13:10
Обласна рада може купити Волиньгаз і сама регулювати тарифи.
Степан (Крымчанин) до лучани Показати IP 29 Жовтня 2021 17:33
Это невозможно. Цена на газ вне компетенции местных и Киевских властей. Цену диктует европейский и мировой энерго рынок. Местный газ (украинский) обеспечивает незначительную долю потребностей.
Хаха Показати IP 29 Жовтня 2021 15:35
Віддали безоплатно,а зараз будемо купляти
Хаху Показати IP 29 Жовтня 2021 17:53
Якщо віддали безоплатно, то простіше буде повернути, але чи забезпечить держава чи місцева влада належний технічний контроль мереж? Чи не почне, як колись, брати хабарі за прикриття технічних порушень? А може простіше рекапіталізувати для перетворення кожної територіальної частини на закрите акціонерне товариство. А вже воно на договірних засадах з місцевою владою надаватиме послуги членам територіальної громади.
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2021 19:49
да все,що має стратегічне значення має належати державі, у Швеції навіть виробництво алкоголю належить державі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus