USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гори сміття та щурі: що залишається під демонтованими кіосками на Старому ринку в Луцьку

24 Травня 2020 14:40
Повна антисанітарія, сміття та навіть щурі. Саме це побачили працівники департаменту муніципальної варти Луцької міської ради під контейнерами Центрального ринку після їх демонтажу.

Як відбувається процес перевезення металевих конструкцій та чи обжились підприємці на Новому ринку – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Під контейнерами підприємців, які добровільно вирішили перевезти свої торгові точки на Новий ринок, нині гори сміття. Тим часом демонтаж кіосків продовжується, а знахідки під ними не перестають вражати.

«Зараз можна спостерігати на ринку жахливу антисанітарію: гори сміття, різні коробки, використані засоби гігієни, зіпсовані продукти харчування – овочі та фрукти. Також ми бачили щурів», – розповідає інспектор відділу демонтажів та евакуації департаменту муніципальної варти Владислав Редькович.
Товстий шар побутових відходів під контейнерами – доказ того, що вже тривалий час на Центральному ринку не здійснювалося якісного прибирання. Поруч із Центральним парком – теж стихійне сміттєзвалище. Більше того, підприємці, які нині переїздять на інше місце, схоже, не поспішають за собою прибирати.

«Переважна більшість просто відмовляється прибирати сміття. І я думаю, вони хочуть перекласти все це на міську владу», – констатує муніципал.

Читати ще: Як демонтують контейнери на Центральному ринку у Луцьку. Фоторепортаж

Нині працівники муніципальної варти вивезли вже десяток контейнерів. На черзі – це низка демонтажів, адже заяв про перевезення металевих конструкцій чимало.

Варто додати, міська влада продовжила прийом заяв від підприємців на перенесення кіосків з Центрального ринку до 1 червня.

Переважна більшість демонтованих контейнерів перевозиться на Новий ринок безкоштовно для підприємців. Територія на Новому ринку вже поділена, тут уже обживаються і відновлюють торгівлю після послаблення карантину й з нетерпінням чекають на запуск громадського транспорту, адже вірять, що тоді і покупців побільшає, і ринок заживе на повну силу.

Окремі підприємці визнають: у багатьох містах великі й розвинені ринки розташовуються саме на околицях, тому замість воювати за хаос на Старому базарі варто перелаштуватися під нові умови та розвивати бізнес на новому місці.

Нагадаємо, під час засідання виконкому 15 травня було ухвалене рішення про примусовий демонтаж контейнерів, його забезпечують працівники департаменту муніципальної варти Луцької міської ради. Власників кіосків двічі попереджали – у грудні і в січні. Також на кіосках були розміщені наклейки про демонтаж. Тоді базарники влаштовували конфлікти та провокації, аби завадити демонтажу. Водій жигуля, який був у салоні за кермом, поїхав на людей, поліцейських, муніципалів та журналістів. Його дістали з авто та забрали спецпризначенці.

18 травня лучанин зареєстрував петицію, у якій просить місцеву владу врегулювати питання щодо Центрального ринку, який псує враження від історичного центру міста. Натомість підприємців ринку закликає не створювати критичну ситуацію в місті та припинити мітинги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
( ! ) Показати IP 24 Травня 2020 15:36
Матеріальне вираження духовного стану душі базарника !
Дзвоніть на 103 Показати IP 24 Травня 2020 15:54
Особливо, коли забрати контейнери у яких продавали рибу та рибні напівфабрикати, то земля під ціми контейнерами смердіти буде ще місяць, бо всі гнилі залишки зливались під контейнер.
—— Показати IP 24 Травня 2020 16:20
А коли працював той(Шанхай ) то ніхто... не бачив цього?Адміністрація... хто гроші з них збирав????????
Лучанин Показати IP 24 Травня 2020 16:27
Впринципі, все як і було. Чухани ще ті!
Муципали Показати IP 24 Травня 2020 17:35
Прибирайте, АТО тільки руйнувати, а не десонтувати вмієте
Санврач Показати IP 24 Травня 2020 19:20
Тоді той мєнт, шо під кришуваням бодягою торгував і якого застукали на гарячому, а він її повиливав в контейнері на землю - взагалі виявився санітаром і дезинфікатором ! Ше й жінка на додачу асфальт хлоркою протруїла.Там не то шо щурі чи хробаки повтікали - там і трава не росла ! Ото дійсно чистюлі ! Не то шо оті рибники грязнулі ... Аж бридко !
Нострадамус Показати IP 24 Травня 2020 20:45
В бiльшостi мiст та з точки зору здорового глузду ринок мае бути у зручному для продавцiв i для покупцiв мicцi!
ВВК до Нострадамус Показати IP 25 Травня 2020 01:46
І для щурів, і для інфекції...
Анонім до Нострадамус Показати IP 25 Травня 2020 07:33
На стопершому кілометрі від міста?
Міщанка до Анонім Показати IP 25 Травня 2020 14:13
не ображайте район ДПЗ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus