USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ГПУ готує справу проти судді, який виправдав Кернеса

10 Серпня 2018 17:02
Генеральна прокуратура буде оскаржувати рішення закрити справу проти харківського мера Геннадія Кернеса та готується відкрити провадження проти судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на заяву заступника генерального прокурора Анжелу Стрижевську на брифінгу.

«Наскільки є справедливим це рішення з огляду на дотримання процедурних питань усіх учасників судових засідань, ні в кого не виникає сумнівів. Чи є воно законним? Звичайно, ні. Незаконність його ми будемо доводити апеляційними скаргами, які зараз готуємо... Нема сумнівів, що за такої ситуації наша апеляційна скарга буде задоволена Апеляційним судом», - сказала Стрижевська.

Щодо судді ГПУ планує відкрити справу за статею «Встановлення завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки».

«Можемо також говорити і про інші обтяжуючі обставини. Зараз вирішується питання про доручення розслідування кримінального провадження відповідному органу», - сказала Стрижевська.

Аргументацію судді, що нібито прокурори відмовилися від обвинувачення, вона назвала нісенітницею.

«Група прокурорів виконала своє завдання під час досудового розслідування та підтримувати обвинувачення в суді було доручено 2 прокурорам, які забезпечували явку представників обвинувачення... Фантазії через те, що прокурор не з'явився з об'єктивних причин на судове засідання, не є підставою вважати відмовою від обвинувачення в суді», - наголосила заступник Луценка.

Нагадуємо, сьогодні суддя Київського райсуду ПолтавиАндрій Антонов закрив справу міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Бліннікова та Євгена Сміцького.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 10 Серпня 2018 17:17
Прокурори ГПУ не ходять в судові засідання, прокурори ГПУ ігнору.ть обовязок надати докази і пояснення суду, прокурори ГПУ забили болт на державне обвинувачення ... А СПРАВА ПРОТИ СУДДІ ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus