USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гра за шість очок без вболівальників: «Волинь» повернулася в ТОП-3, перемігши «Оболонь». Фоторепортаж

1 Липня 2020 08:44
«Я не бачу сенсу грати цей чемпіонат», – з такими словами вийшов до преси капітан «Волині» Сергій Сімінін після програшного матчу проти «Чорноморця» в Одесі. Безперечно такий спіч після не надто вдалої гри не додавав оптимізму вболівальникам «хрестоносців» та ще й посеред тижня підтвердилася інформація про коронавірус у головного тренера лучан Андрія Тлумака. А суперник в 21 турі значно грізніший за «моряків» – київська «Оболонь-Бровар», яка також є одним з претендентів на Прем’єр-лігу.

У минулому турі, на відміну від лучан, «пивовари» зуміли заробити очки, завоювавши один заліковий бал у матчі з краматорським «Авангардом» (1:1). Зважаючи на турнірне розташування суперників та їх бажання здобути першу перемогу після карантину, сьогоднішню гру можна сміливо було називати матчем за шість очок.

Команди виходили на поле не так, як зазвичай: спочатку на смарагдовому газоні з’явилися гості, а потім вже й гравці у білих футболках. Звичайно, традиційними рукостисканнями ніхто не обмінювався, що й не дивно – протокол безпеки через пандемію COVID-19. Заспівавши Гімн України, команди розпочали гру. Пусті трибуни зовсім не свідчили про те, що сьогодні у Луцьку – футбол, лише на найактивнішому 17-му секторі «Авангарду» висів традиційний банер з написом «ВОЛИНЯНИ». Ультрас зібралися підтримати «Волинь» за межами стадіону.
Щодо гри, то вона у перші хвилини була в’язкою, а гравці обох команд частенько порушували правила. Однак зазначимо, що господарі намагалися більше володіти м'ячем та створювати бодай якийсь конструктив. Щоправда перший небезпечний момент створила «Оболонь», – гравець киян Ковбаса не влучив у ворота, після того, як обіграв Приндету.

«Волинь», своєю чергою, намагалася атакувати через правий фланг, де активними були Сергій Сімінін з Денисом Кожановим. Обидві команди також мали моменти на стандартах – якщо волиняни лише вигравали верхові м’ячі у чужій штрафній, то під час одного з навісів після стандарту «Оболоні» в гру змушений був вступати Літовченко.
Здавалося, що перша половина так і завершиться з нулями на табло, однак під час контратаки Ростислав Волошинович, який у сьогоднішньому матчі виконував роль центрфорварда, віддав розрізну передачу на Кожанова, а Денис пробив повз Федорівського – 1:0. Кожанов мав ще один момент до закінчення тайму, але пробив вище перекладини з-за меж карного майданчика.
Другий тайм лучани вирішили розпочати обережно та грали на контратаках, в які вибігали атакувальні гравці «хрестоносців». Натомість «пивовари» намагалися підсилитися замінами, зокрема на поле вийшов Гутті, який замінив Ковбасу. Темношкірий гравець кілька разів накручував захист господарів та пробивав по воротах, але, на щастя, був неточним.

Відзначимо, що у «Волині» через пошкодження покинув поле ветеран Тарас Михалик, місце центрбека зайняв Василь Курко.

Ближче до середини другого тайму «хрестоносці» перехопили ініціативу та атакували по всьому фронту – крізь захисників «Оболоні» намагалися прорватися Кожанов, Волошинович та Хагназарі. Однак, як не намагалися лучани забити вдруге та зняти всі питання про переможця, проте цього зробити не вдалося. Втім, в кінцівці «хрестоносці» вдало відіграли в захисті та святкували заслужену мінімальну перемогу над суперником у боротьбі за «вишку».
Ультрас запалили фаєри за межами стадіону, і в небо здійнявся червоний дим, який символізував про перемогу «хрестоносців» у сьогоднішній грі та повернення їх до трійки лідерів Першої ліги.
А ми сподіваємося, що в стані лучан відбудеться ще одна перемога, і вони на чолі з Андрієм Тлумаком здолають COVID-19 у клубі, адже вже 4 липня «хрестоносці» зіграють на виїзді з кременчуцьким «Кременем».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus