USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Термометри на постах та тести на місцях: ситуація з COVID-19 на Волині

30 Березня 2020 13:56
Людьми, в яких буде виявлена температура на карантинних постах на Волині, будуть в подальшому опікуватися медики. Натомість зараз на Волині є десять підозр на коронавірус. До того ж, тепер тести на коронавірус будуть проводити в області, а не відправлятимуть в Київ.

Про це йшлося 30 березня під час брифінгу у Волинській ОДА.

Нагадаємо, що на брифінгу в п’ятницю повідомляли, що на території Волинської області розгортають карантинні пости та наглядають за людьми, які контактували з хворими на коронавірус. Також була інформація, що на Волині нараховується вісім осіб із підозрою на коронавірус. Захворювання підтвердили у двох людей. Усі волиняни, які контактували з ними, перебувають у самоізоляції.

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак поінформувала, що на сьогоднішній день є 480 випадків захворювань на коронавірус в Україні, на Волині – лише два підтверджених та десять підозр, також шість пацієнтів, у яких раніше підозрювали коронавірус, одужали. Також вона повідомила, що тепер тести можуть робити і на Волині.

«Ми отримали дозвіл, щоб робити тести на коронавірус в області. Перші п’ять тестів ми відправляли на перевірку до Києва і нам дозволили їх робити на місці», – зазначила Тетяна Щербак та додала, що тести можуть пройти не всі охочі, адже для цього хворий повинен мати відповідні симпотоми.

З її слів, в області діють 17 карантинних постів, які створені задля безпеки громадян.

«Ми не хочемо створювати проблем для громадян. Наша область є прикордонною, тому потрібно перевіряти людей на захворювання. Якщо на пості зафіксували температуру, то в подальшому з цими людьми працюють лікарі. Наразі на всіх пунктах термометрів немає, але така ситуація по всій Україні, а не лише у нас. Термометри закуплять і сьогодні-завтра вони будуть на всіх карантинних постах», – поінформувала заступниця голови ОДА.

Натомість начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк розповів, що наразі цей період використовують для організації роботи.

«В нас заплановано близько 2,5 тисяч ліжок, якщо ситуація буде погіршуватися. При необхідності кількість буде збільшуватися», – резюмував Ігор Ващенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus