USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Через помилку в ухвалі суду Гримчака не можуть арештувати

17 Серпня 2019 09:56
Підозрюваний у шахрайстві заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак досі перебуває у Деснянському суді Чернігова через помилку в ухвалі про взяття його під варту.

Суддя Наталя Лямзіна переплутала по-батькові Гримчака, назвавши його Юрієм Михайловичем, а не Миколайовичем.

Як повідомляє Громадське, тепер чи дійсна ухвала про взяття під варту Гримчака має вирішити інший суддя, якого має визначити авторозподіл. Зараз Юрій Гримчак досі в судді. Його постійно супроводжують детективи та працівники спеціальних операцій НАБУ.

«У цій ухвалі 5 помилок. Ця суддя завжди задовольняє клопотання Генеральної прокуратури», – коментує адвокат Гримчака Тетяна Матяш.

За її словами, в ухвалі також неправильно вказаний захисник: замість Матяш у ній фігурує інший адвокат Гримчака Дмитро Мельник.

«Це людський фактор. Технічна описка», – пояснила суддя, і показала журналістам обкладинку клопотання ГПУ, в якому по-батькові Гримчака теж вказане неправильно.

Ввечері 16 серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн.

Нагадаємо, 14 серпня правоохоронці затримали Гримчака і його помічника під час одержання 480 тис. доларів хабара. За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. 15 серпня Гримчаку та його помічнику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. «Ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном – грошовими коштами – в особливо великому розмірі», – пояснили в НАБУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тор Показати IP 17 Серпня 2019 10:37
Яка ще помилка? Це нова схема розводу лохів. Раніше було популярно заїхати до суду на медичній каталці, тепер наші пухнасті судді будуть путати імена, прізвища, дати народження злочинців. І така неуважність буде приносити суддям непоганий капітал. Суддю за грати!!!
скептик до Тор Показати IP 17 Серпня 2019 13:31
та не треба суддю за грати. просто копнути в дупу без права займати посади в державних органах влади
Навуходоносор Показати IP 17 Серпня 2019 18:38
Не о том пишете, господа правдолюбы! Система правосудия развалена! Поэтому ваши рекомендации подобны обсуждению того, как построить новый дом на гнилом фундаменте, который выкопан на плывуне! Не кровати переставлять и бл...ей менять в домах терпимости, надо закрывать сами дома терпимости или попросту притоны.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus